NRK Meny
Normal

Disse skal lede deg gjennom årets Sommeråpent på NRK

Sju kjente fjes skal lede årets utgave fra Mjøsa og Tjuvholmen.

Sommeråpent 2016

PROGRAMLEDERE: Marte Stokstad, Kåre Magnus Bergh, Jeannette Platou, Atle Bjurstrøm, Nadia Hasnaoui, Tore Strømøy og Ingrid Gjessing Linhave skal lede Sommeråpent i sommer. Ingrid Gjessing Linhave var ikke til stede under fotograferingen.

Foto: Julia Maria Naglestad / NRK

På grunn av årets europamesterskap i fotball starter «Sommeråpent» litt senere enn vanlig denne sommeren. 12. juli starter programmet med hjuldamperen Skibladner sin ferd fra Eidsvoll til Gjøvik.

I dag ble det kjent hvem som skal lede seerne gjennom sommeren.

Jeannette Platou og Kåre Magnus Bergh er først ut og får ansvaret for sendingene på Skibladners seilas nedover Mjøsa den første uka, mens fem andre programledere vil lede sommersatsingen de resterende fem ukene.

Sommeråpent 2016

SEILAS: Jeannette Platou og Kåre Magnus Bergh skal våre programledere den første uka av Sommeråpent, som foregår på Mjøsa i hjuldamperen Skibladner.

Foto: Julia Maria Naglestad / NRK
Nadia Hasnaoui

RUTINERT: Dette vil være den sjette sesongen Nadia Hasnaoui er programleder for Sommeråpent.

Foto: Julia Nagelstad

Nadia Hasnaoui, Tore Strømøy, Atle Bjurstrøm, Marte Stokstad og Ingrid Gjessing Linhave har fått hver sin uke som programledere.

Alle har god erfaring fra å lede programmet og var med i fjor da «Sommeråpent» ble sendt fra NRKs sommerbåt MS «Sjøkurs». Nadia Hasnaoui har mest erfaring da hun har vært programleder for programmet hvert år siden 2011.

Mjøsa og Oslo

Tjuvholmen, Icon Complex

AKER BRYGGE: I skulpturparken ytterst på Tjuvholmen skal NRK sende fem uker av Sommeråpent.

Foto: Nic Lehoux

Med unntak fra en ukes seilas i Mjøsa vil «Sommeråpent» bli sendt fra skulpturparken på Tjuvholmen i Oslo.

– Tjuvholmen er valgt fordi det er et fantastisk sted med flott utsikt og ligger sentralt i byen. Sommeråpent ønsker seg publikum og Tjuvholmen er et hyggelig sted å tilbringe sommerkvelden, helt gratis, sier Hasnaoui, som også har vært prosjektleder for planleggingen av årets sendinger.

I fjor kunne seerne følge Sommerbåten, som gjennom sommeren tok turen fra Vadsø i nord til Oslo i sør.

Sommerbåten er i Egersund

BÅT: I fjor ble Sommeråpent vist fra NRKs sommerbåt MS Sjøkurs. Her fra Egersund i fjor.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz