Disse blir nye korrespondenter

Guri Norstrøm (34) og Kristin Solberg (32) blir korrespondenter i henholdsvis Berlin og Istanbul.

Kristin Solberg og Guri Norstrøm

KORRESPONDENTER: Kristin Solberg og Guri Norstrøm blir NRKs har fått de to nyopprettede korrespondentjobbene i Istanbul og Berlin.

Foto: Studio Vest/NRK

Per Arne Kalbakk

KALBAKK: Nyhetsdirektør i NRK forteller at konkurransen om de to nyopprettede korrespondentstillingene var hard.

Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

NRK-ledelsen kunngjorde mandag ansettelsen av to nye korrespondenter i de to nye korrespondentbyene.

Guri Norstrøm (34) blir NRKs kvinne i Berlin.

Hun jobber i dag i utenriksredaksjonen i NRK Nyheter, og har lang journalistisk erfaring. Norstrøm har blant annet jobbet i flere lokalaviser, flere av NRKs distriktskontorer, TV2 og NRK Nyheter.

34-åringen har lang journalistisk utdanning og snakker flytende tysk, russisk, engelsk og spansk.

– Jeg er veldig, veldig glad og ble så satt ut da jeg fikk beskjeden tidligere i dag at jeg måtte gå hjem og vaske badet for å beholde bakkekontakten. Men nå som det er offentlig kan jeg sprette champagnen, sier Norstrøm.

Hun sier at korrespondentjobben er en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på jobben. Det er så utrolig mange spennende historier å fortelle fra dette området at det er bare å henge i. Dette er barndomsdrømmen som har gått i oppfyllelse.

Norstrøm kommer til å ha det tysktalende Europa og Øst-Europa som dekningsområde.

Prisvinnende journalist til Istanbul

Kristin Solberg (32) blir korrespondent med base i Istanbul.

Hun har lang erfaring som korrespondent i det aktuelle området fra sin tid i Aftenposten og har blant annet vunnet Den Store Journalistprisen sammen med Anders Sømme Hammer.

– NRK står for kvalitetsjournalistikk, og de satser ambisiøst på utenriksjournalistikk. Jeg er stolt over å bli del av et team med mange dyktige kolleger, sier Solberg.

32-åringen forteller at det kommer til å bli vanskelig å forlate Aftenposten.

– Samtidig er det vemodig å forlate Aftenposten, over åtte år etter at jeg først gikk inn døren hos avisen. Det er Norges beste avis og jeg har hatt noen fine år med gode kolleger og redaktører som har gitt meg god plass til å skrive historiene jeg bryr meg om.

Solberg har siden 2007 bodd og arbeidet i de fleste landene Istanbul-korrespondenten skal dekke, nemlig Sørvest-Asia og deler av Midtøsten.

Hard konkurranse

– Vi er veldig glade for å kunne besette de nye korrespondentjobbene med to så dyktige journalister, sier nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk.

Nyhetsdirektøren sier i en pressemelding at konkurransen om de to plassene var beinhard. Totalt søkte 38 personer på de to stillingene.

– Det var svært mange gode søkere til stillingene, og det sier mye om kvalitetene deres at de var de aller beste kandidatene blant så mange gode utenriksjournalister, sier Kalbakk.

Med de to nye på plass, har NRK ti korrespondenter ute i verden.

De andre er:

 • Brussel: Åse Marit Befring
 • Washington DC: Tove Bjørgaas og Gro Holm
 • Nairobi: Sverre Tom Radøy og Christine Præsttun deler jobben.
 • Beijing: Peter Svaar
 • Kairo: Sigurd Falkenberg Mikkelsen
 • London: Espen Aas
 • Moskva: Morten Jentoft


Kulturstrøm

 • Svenska Dagbladet med klimasatsing

  Halvering av artikler om fjerne reisemål og en dobling av stoff om nordiske destinasjoner er en del av den svenske avisens klimasatsing. De vil også redusere eget karbonavtrykk ved at medarbeidere skal velge tog framfor bil og fly om tidsforbruket er sammenlignbart.

  X 2000 på vårtur
  Foto: Stefan Nilsson / SJ
 • Dinosaurer inn i kunsten

  Det har blitt trendy å eie dinosaurskjeletter, skriver Artnet. De blir sett på og handlet med som designobjekter, sier kunstforhandler Luca Cableri til nettstedet. Skjelettene dukker opp bitvis på kunstmesser og selges på auksjoner til svært øye priser. Den høye verdien gjør det utfordrende for museer å beholde dem i sitt eie og tilgjengelig for publikum og forskere.

  Protoceratops andrewsi
  Foto: Eikimedia Commons
 • Norges første «Vinterpride»

  I kveld åpnet Norges første «Vinterpride» i Lillehammer. Det er også OL-byens første Pride-arrangementet noensinne. Flere stilte opp under åpningen av opplegget som strekker seg ut over de fire neste dagene.

  Vinterpride Lillehammer
  Foto: Terje Gording Hong / NRK