Hopp til innhold

Kristian Valen kan bli Norges håp i MGP

Tirsdag presenteres de ti artistene som skal kjempe om å representere Norge under Eurovision Song Contest i mai. Kristian Valen, Åge Sten Nilsen og Rune Rudberg er blant finalistene.

Kristian Valen

FINALIST: Kristian Valen vil representere Norge i Eurovision Song Contest i 2017.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Bergh er programledere for den norske finalen i Oslo Spektrum 11. mars.

Av over 1000 innsendte bidrag er ti valgt ut til å konkurrere om å bli Norges håp under Eurovision Song Contest i Kiev i Ukraina i mai. Kringkasteren NTU skal være vert for konkurransen, etter at Jamala vant med låten «1944» i Stockholm i fjor.

Tangerer rekorden

Hele 43 land skal delta i årets konkurranse, som er tangering av rekorden i 2008 og 2011. Portugal og Romania returnerer til konkurransen etter en pause på ett år, mens Bosnia og Hercegovina trekker seg grunnet økonomi.

Å sørge for at Norge stiller med et bidrag som kan bli godt likt også utenfor våre egne grenser er et klart mål – særlig etter det skuffende resultatet i 2016, da Agnete Johnsens «Icebreaker» ble slått ut i semifinalen.

Internasjonal jury

Derfor er det gjort endringer foran årets norske finale. En internasjonal jury skal være med på å velge ut hvilke fire låter som skal nå den såkalte Gullfinalen.

I selve finalen vil det utelukkende være norske publikumsstemmer som avgjør hvilket av de fire finalebidragene som skal representere Norge i Kiev i mai.

Alle låtene slippes i full lengde 15. februar.

Her er artistene:

1. Ammunition - «Wrecking Crew»

Åge Sten Nilsen har representert Norge en gang tidligere, som frontfigur i Wig Wam. Bandet nådde en niende plass i Eurovision 2005. Bandet Ammunition ble startet opp i 2013.

Les mer her: AMMUNITION

«Wrecking Crew» er skrevet av frontfigur Åge Sten Nilsen og Erik Mårtensson.

AMMUNITION: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

2. Ulrikke - «Places»

(Artist: Ulrikke Brandstorp)

Ulrikke har fartstid fra flere musikkprogrammer på TV, som «Idol», «The Voice» og «Beat for Beat». Hun har også vært korist i «Norske Talenter» og «Idol Jr.». «Places» har hun skrevet sammen med en annen Idol-deltaker, Tony Alexander Skjevik.

Les mer her: Ulrikke

ULRIKKE: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

3. Amina Sewali - «Mesterverk»

Sewali er en allsidig artist med erfaring som musiker, komponist, manusforfatter og skuespiller. Hun har blant annet stått på scenen som Solveig i Nationaltheatrets oppsetning av Peer Gynt. Hun deltar i MGP med en egenkomponert sang.

Les mer her: Amina Sewali

AMINA SEWALI: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

4. JOWST - «Grab The Moment»

JOWST kommer fra musiker Joakim With Steens navn. I tillegg til å være artist har Steen jobbet som lydtekniker siden 2011. Sammen med vokalisten Aleksander Walmann deltar han i den norske MGP-finalen med låten «Grab The Moment».

Les mer her: Bli kjent med JOWST

JOWST: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

5. Kristian Valen - «You & I»

Artisten og komikeren debuterer i MGP med låten «You & I», som han har skrevet og komponert selv. TV 2 har tidligere spekulert i at Valen er blant årets MGP-artister, og det viser seg å stemme. Valen var ikke tilstede under presentasjonen tirsdag, men ble lansert som dagens store overraskelse. Valen ble overtalt til å delta av MGP-sjef Jan Fredrik Karlsen.

Les mer her: Kristian Valen

KRISTIAN VALEN: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

6. Elin & The woods - «First step in faith/Oadjebasvuhtii»

(Artister: Robin Lynch og Elin Kåven)

Elin & The Woods består av sangeren Elin Kåven og musikkprodusent Robin Lynch. Kåven synger på samisk og joiker. Hun har gitt ut tre kritikerroste soloalbum på sitt tyske plateselskap, og har turnért i 12 land de siste 10 årene. Samarbeidet mellom Kåven og Lynch begynte å 2015.

Les mer her: Elin & The Woods

Elin & The Woods

ELIN & THE WOODS: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

7. Jenny Augusta - «I Go Where You Go»

Jenny Augusta begynte scene-karrieren med å opptre med klassiske stykker av blant andre Grieg, Mozart og Harald Sæverud. Med låter som blant andre «Drit og dra» og «All your friends are dead» gjorde Jenny Augusta seg godt bemerket på «Norske talenter» på TV2 høsten 2015. «I go where you go» har hun skrevet selv med hjelp av Inga Þyri Þórðardóttir.

Les mer her: Jenny Augusta

JENNY AUGUSTA: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

8. Ella - «Mamma boy»

(Artist: Elin Kristiansen)

Ella har holdt på med dans og musikk så lenge hun kan huske, og sier at MGP har fulgt henne hele livet med – med egne tolkninger av blant andre Carola, Ketil Stokkan og ABBA. Men det er rockesjangeren som ligger hjertet hennes nærmest. Ella synger «Mamma Boy» som er skrevet av Per Kristian Ottestad og Ida Maria.

Les mer her: Ella

ELLA: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

9. Rune Rudberg Band - «Run Run Away»

Rudberg slo gjennom med låten «Ut mot havet» i 1988 og har solgt nærmere 200.000 plater. Rune Rudberg har deltatt i MGP fem ganger tidligere, og returnerer nå til konkurransen med band og låten «Run, Run Away». Sangen er skrevet og komponert av Peter Danielson, Åsa og Mars Larsson.

Les mer her: Rune Rudberg Band

RUNE RUDBERG BAND: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

10. In Fusion - «Nothing Ever Knocked Us Over»

Trioen In Fusion består av Miriam LaBreche (28), Nina Grødahl (26) og Saima-Iren Mian (26). Gruppen skal fremføre «Nothing ever knocked us over», som er skrevet av Gustav Euren, Danne Atlerud, Niklas Arn, Ulrik Eurén og Cissi Kallin.

Les mer her: In Fusion

IN FUSION: er blant de ti artistene i den norske MGP-finalen 2017.

Kulturstrøm

 • Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

  Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status.

  – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB.

  1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

  Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

Flere kulturnyheter

Jon Fosse ord for ord

Fosse-fest i 40 timer

Jon Fosse byrja nobelforedraget med å fortelje om si livslange frykt for høgtlesing

– Og no nesten heilt utan redsle, las han skjelvande. Nobelforedraget til Jon Fosse rørte fleire.