Normal

Disket missedronning fikk unnskyldning etter 32 år gammel nakenskandale

«Ugly Betty»-skuespiller Vanessa Williams ble USAs første svarte missedronning, men måtte abdisere da gamle nakenbilder av henne dukket opp. 32 år senere får hun nå en offisiell beklagelse fra arrangøren.

Vanessa Williams

VENNER IGJEN: Missedronning Vanessa Williams fikk avskjed i vanære etter en nakenbildeskandale på åttitallet. Denne uka fikk hun en unnskyldning av arrangøren.

Foto: MARK MAKELA / Reuters

Vanessa Williams skapte historie da hun i 1983 ble den første afro-amerikanske kvinnen som gikk til topps i den amerikanske missekonkurransen Miss America.

Fikk avskjed i vanære

Kort tid før åremålet som Miss America var omme, ble imidlertid Williams tvunget til å gi fra seg tiaraen.

Årsaken var at pornobladet Penthouse hadde publiserte en serie nakenbilder av henne, tatt året før konkurransen.

Williams har senere gjort moderat suksess som popstjerne og skuespiller, med flere plasseringer høyt på Billboard-lista og roller i TV-serier som «Ugly Betty» og «Frustrerte fruer».

Fikk unnskyldning fra scenen

Under årets miss America-kåring var Williams tilbake i ringen, denne gangen som juryleder.

Styreleder for Miss America-organisasjonen, Sam Haskell, benyttet anledningen til å unnskylde behandlingen Williams hadde fått 32 år tidligere, skriver blant andre AP.

– På vegne av dagens organisasjon vil jeg unnskylde alt som ble sagt eller gjort som gjorde at du følte noe mindre som Miss America enn det du er og alltid vil være, sa Haskell fra scenen da han innledet årets kåring med å ønske Williams velkommen tilbake.

52 år gamle Williams godtok unnskyldningen, som hun hevdet var «uventet, men vakker» på stående fot.

Kulturstrøm

 • Stranger-bok solgt til USA

  Simon Strangers siste roman «Leksikon om lys og mørke» ble først refusert av forfatterens eget forlag i Norge. Nå er boken solgt til det anerkjente storforlaget Knopf i USA, melder VG.

  Laster Instagram-innhold
 • Storbandpris til Shannon Mowday

  Musiker, komponist, arrangør, pedagog og bandleder Shannon Mowday er hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2018. Mowdays entusiasme og lidenskap for musikken er svært inspirerende, og hennes innsats for og samarbeid med storband, spesielt med unge musikere, tilfører miljøet enormt mye, heter det i begrunnelsen.

  Shannon Mowday (t.h)
  Foto: Kari Grete Jacobsen/Østnorsk jazzsenter
 • Nå får også kvinner skrive opera

  For første gang bestiller The Metropolitan Opera i New York nye verk fra kvinnelige komponister. De to komponistene Jeanine Tesori og Missy Mazzoli har begge fått i oppdrag å komponere operaer basert på romaner. – Med dette ønsker vi å sende et sterkt signal om at opera er for alle, sier operaens musikalske leder til The New York Times.

  Met Opera
  Foto: John Minchillo / AP