Discovery må kutte 35 årsverk

I en pressemelding varsler Discovery Networks omfattende endringer av virksomheten i Norge.

Harald Strømme

NEDBEMANNING: Harald Strømme sier i en pressemelding i dag at Discovery må kutte 35 årsverk.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi driver et kontinuerlig arbeid med å rigge oss for fremtiden. Og som et ledd i dette arbeidet vil vi de neste ukene foreta omfattende endringer av hele organisasjonen, sier Harald Strømme, sjef i TVNorge og Discovery Networks, i en pressemelding.

I en pressemelding skriver Discovery at de i de kommende ukene vil foreta omfattende endringer av virksomheten i Norge. Formålet skal være å ruste selskapet for fremtiden, og frigi ressurser til å investere i mer innhold og nye tjenester.

– Spesielt har vi investert tungt innenfor sport og det digitale. Midlene vi frigir, vil tillate oss å vokse og utvikle oss videre på disse områdene, sier Strømme.

35 årsverk

Rundt 35 årsverk vil rammes av nedbemanningen. De ansatte mottok beskjeden på et allmøte i dag.

– Det innebærer bemanningsreduksjon og sentralisering av stillinger på enkelte områder, samtidig som vi vil styrke organisasjonen og kompetansen på andre områder, der vekstpotensialet og mulighetene er store, skriver Strømme.

Discovery følger da i sporene til en rekke andre mediebedrifter som må kutte årsverk i 2016.

– Dette er en beslutning vi ikke tar med lett hjerte. Men det er helt nødvendig å ta grep for å gjøre selskapet i stand til fortsatt å være ledende i det kommersielle TV-markedet i fremtiden. TV-bransjen slik vi kjenner den, endrer seg. All historie viser at det er de selskapene som har evne og vilje til å endre seg, som klarer seg best gjennom slike avgjørende faser, sier Strømme.

Sorte skjermer

Det var i februar at Canal Digital og Discovery ble enige om en ny avtale for distribusjon av TVNorge og en rekke andre kanaler.

Det skjedde etter at rundt én million husstander var uten Discovery-kanalene i over en uke.

Den nye avtalen omfattet også Tippeligaen, som Discovery har kjøpt fra 2017.

Kulturstrøm