Normal

Direktøren og hans sekretær

De er viktige og selvbevisste direktører som produserer tamponger og bind. Som vet å nyte livet og småplage hverandre. Nyte lange, dyre lunsjer og unge yppige damer.

Direktøren og hans sekretær
Foto: Alias Rune og Espen / Scanpix

Kanskje ikke helt stø i personalbehandling. Tvert om ganske brutale. Det kan være at tiden har gått fra dem. Hva gjør man med sånne?

Jon Øystein Flink (f 1976) debuterer som dramatiker med denne vilt absurde komedien i Radioteatret. Her veksler det mellom erotikk og drap og lik som blir borte. De eldre direktørene skjønner vel knapt hva som traff dem.

Nysgjerrig på forfatteren av ”Direktøren og hans sekretær”? Camilla Liby Clausen har snakket med Jon Øystein Flink om antikvarisk radioteater, stilisert språk, absurd replikkveksling, inspiratorene Pinter og Ionesco, samt delikat tematikk som bind og tamponger.

Lytt til Etterprogram: Direktøren og hans sekretær

Medvirkende:

Frk Selbye: Ulrikke Døvigen
Direktør Martinsen: Finn Schau
Direktør Westerlie: Sigmund Sæverud
Lily Hansen: Marit Østbye
Ulla: Julia Schacht
Bakker: Svein Roger Karlsen
Jeremias Grodahl: Petter Width Kristiansen
Kelner: Stian Isaksen

Manus: Jon Øystein Flink
Musikk: Åsmund Feidje
Musikkopptak: Jan Erik Tørmoen
Musikere: Lisa Holstad, Harald Bergersen og Kristen Svendsen
Produksjonsleder: Camilla Liby Clausen
Produsent: Carl Henrik Grøndahl
Lyddesign: Wenche Ødegaard
Regi: Steinar Berthelsen

Kulturstrøm

 • 37.500 kroner for piratkopier

  En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

 • Kan få en halv million til kunst

  De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

  Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
  Foto: TKM/ Christina U. Andersen
 • Robyn om årene ute av rampelyset

  Robyn kommer med ny musikk i oktober, åtte år etter at hun slapp trilogien «Body talk». I et stort portrettintervjuet i New York Times forteller den svenske artisten at hun var utslitt, og har gått i terapi i mange år for å komme ut av mørket. Samtidig begynte hun å skrive musikk igjen. – Jeg måtte traffe bunnen for å virkelig gjøre fremskritt, forteller hun til avisen. – Jeg føler det ikke som om jeg er «tilbake». Det føles mer som om jeg er en annen person etter denne tiden.

  Robyn
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3