Hopp til innhold

Direktøren og hans sekretær

De er viktige og selvbevisste direktører som produserer tamponger og bind. Som vet å nyte livet og småplage hverandre. Nyte lange, dyre lunsjer og unge yppige damer.

Direktøren og hans sekretær
Foto: Alias Rune og Espen / Scanpix

Kanskje ikke helt stø i personalbehandling. Tvert om ganske brutale. Det kan være at tiden har gått fra dem. Hva gjør man med sånne?

Jon Øystein Flink (f 1976) debuterer som dramatiker med denne vilt absurde komedien i Radioteatret. Her veksler det mellom erotikk og drap og lik som blir borte. De eldre direktørene skjønner vel knapt hva som traff dem.

Nysgjerrig på forfatteren av ”Direktøren og hans sekretær”? Camilla Liby Clausen har snakket med Jon Øystein Flink om antikvarisk radioteater, stilisert språk, absurd replikkveksling, inspiratorene Pinter og Ionesco, samt delikat tematikk som bind og tamponger.

Lytt til Etterprogram: Direktøren og hans sekretær

Medvirkende:

Frk Selbye: Ulrikke Døvigen
Direktør Martinsen: Finn Schau
Direktør Westerlie: Sigmund Sæverud
Lily Hansen: Marit Østbye
Ulla: Julia Schacht
Bakker: Svein Roger Karlsen
Jeremias Grodahl: Petter Width Kristiansen
Kelner: Stian Isaksen

Manus: Jon Øystein Flink
Musikk: Åsmund Feidje
Musikkopptak: Jan Erik Tørmoen
Musikere: Lisa Holstad, Harald Bergersen og Kristen Svendsen
Produksjonsleder: Camilla Liby Clausen
Produsent: Carl Henrik Grøndahl
Lyddesign: Wenche Ødegaard
Regi: Steinar Berthelsen

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober