Direktesendt debatt

Hva får finanskrisen å si for den enkelte av oss og for det norske samfunnet?

Litteraturhuset

Følg med på den direktesendte debatten mandag 17. november klokken 19.

Foto: Nyhetsspiller / Scanpix

Se debatten direkte her!

Den internasjonale finanskrisen har snudd opp-ned på manges forståelse av hvordan verden henger sammen.

- Vi ser nå at folk er preget av en blanding av fortvilelse og av mangel på informasjon. Mange eksperter har tatt susende feil i sine forsøk på å spå, og mange hevder nå at vi ikke har sett noe lignende siden den andre verdenskrig, sier Anita Reinton Utgård i NRK Kulturnytt.

Mandag 17. november klokken 19 arrangerer Kulturnytt og Aftenposten debattmøte om finanskrisen på Litteraturhuset i Oslo. Møtet kringkastes direkte på P2 og NRK.no.

Spekter går dypt og bredt inn i finanskrisen

Uforstålig finanskrise i mediene

Tema som angår oss alle

Anita Reinton Utgård

NRK Kulturnytts Anita Reinton Utgård

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Anita Reinton Utgård modererer debatten sammen med Aftenpostens kultur- og debattredaktør Knut Olav Åmås. Reinton Utgård forteller at debatten vil fokusere på de temaer som vil få konsekvenser for den enkeltes personlige økonomi, som arbeidsplasser og boligpriser.

- Økonomistoff blir omtalt i media på en måte mange av oss egentlig ikke forstår. Mange spør seg nå hvorfor vi har havnet i dette uføret og hva som nå vil skje. Hvor ille kan det bli? Har vi bare begynnelsen eller vil situasjonen nå begynne å bedre seg?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristin Halvorsen

Finansminister Kristin Halvorsen er én av debattantene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

For å belyse disse spørsmålene har Aftenposten og NRK invitert noen av dem som nå kanskje sitter på noen svar. I panelet sitter finansminister Kristin Halvorsen (SV), økonomiredaktør i Aftenposten, Ola Storeng, og professor i økonomi, Kalle Moene.

Kollektiv depresjon?

Aftenpostens debatt- og kronikkredaktør Knut Olav Åmås.

Aftenpostens debatt- og kronikkredaktør Knut Olav Åmås.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

I etterkant av at en økonomisk krise slår inn er det lett å se at økonomiske oppgangstider vil bli etterfulgt av fall, sier Reinton Utgård. Det alle nå spør seg er hvor dypt dette fallet vil bli.

- I 1929 arrangerte Eleanor Roosevelt smilekonkurranser for å holde motet oppe hos folk. Er vi nå på vei mot en kollektiv depresjon? Vil vi trenge et nytt smilekurs?

Programleder for sendingen på P2 og NRK.no er Marianne Siebke.

Kulturstrøm

 • Polanski saksøker filmakademi

  Regissør Roman Polanski saksøker Academy of Motion Picture Arts and Sciences etter at akademiet kastet ham ut i fjor, skriver Variety. Utestengelsen er knyttet til en voldtekt av en 13 år gammel jente på 1970-tallet.

  Roman Polanski
  Foto: Str / AP
 • Helaften med Peer Gynt

  På NRK 2 i kveld kan du følge Henrik Ibsens Peer Gynt. Det blir en helaften med dokumentar, teater og etterprat med hovedrolleinnhaver Toralv Maurstad. Fra Det norske teatrets oppsetning i 2018.

  Toralv Maurstad er på veg heim etter framsyninga. Vi snakkar med han om familien Maurstad sitt livslange forhold til Peer Gynt, og det å kome seg opp og fram i livet. Regi: Ninja Benneche
 • 180.000 bier i Notre-Dame overlevde

  Katedralens bikuber var antatt å ha brent opp i storbrannen. Men birøkteren kunne langfredag meddele at biene har klart seg. – Jeg er så lettet, sier Nicolas Geant. Han har tatt seg av biene siden 2013, da kubene ble montert på taket til katedralen for å bidra til å øke antall bier i Paris. (NTB)

  Bikubene i Notre Dame