NRK Meny
Normal

Direktesender bisettelsen til rockelegenden «Lemmy» på Youtube

På lørdag bisettes Motörhead-frontmann Ian Fraser «Lemmy» Kilmister i Hollywood. På bandets Youtube-kanal kan du følge seremonien direkte.

Lemmy Kilmister frontmann i tungrocktrioen Motorhead / Motörhead

BISETTES: På lørdag bisettes Motörhead-frontmann Ian Fraser «Lemmy» Kilmister i Los Angeles. Den er mulig å følge direkte på Youtube.

Foto: Riesto, Matti / SCANPIX

I forrige uke døde frontmannen i det legendariske rockebandet Motörhead, Ian Fraser «Lemmy» Kilmister, av kreft.

Bisettelsen finner sted på Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles lørdag og kan vil strømmes direkte på bandets egen Youtube-kanal.

Klokkeslett er midnatt norsk tid, og i en melding på Youtube bes fansen om å feire rockelegendens liv.

– Uansett hvor dere er, så vær så snill samles og se bisettelsen med felles «Motörheadbangers» og venner. Gå til favorittbaren, sørg for at de har internett, og skål med oss, skriver bandet.

– Eller så kan dere feire Lemmys liv hjemme med noen venner.

Minnestund

Magasinet Metal Hammer skriver at det også arrangeres en tolv timer lang minnestund for Lemmy i Los Angeles lørdag ettermiddag, lokal tid. Den holdes på ikoniske Sunset Strip, og er åpen for alle.

Lemmy ble diagnostisert med en aggressiv type kreft 2. juledag. Briten ble da fortalt at han hadde noen få måneder igjen å leve, men bare to dager senere sovnet 70-åringen inn i leiligheten sin i Los Angeles.

Motörhead spilte i Oslo Spektrum få uker før vokalistens død.

Jobbet med Hendrix

Ian Kilmister var født i Burslem i Stoke-on-Trent i England, men bodde i Los Angeles. Han fikk klengenavnet Lemmy allerede da han gikk på skolen, men han påsto selv at han ikke visste hvor det kom fra, skriver BBC.

Som ung musiker var han såkalt roadie eller hjelpegutt for Jimi Hendrix. Han dannet Motörhead etter å ha fått sparken fra bandet Hawkwind i 1975.

Lemmy er blant annet kjent for å ha innført punk i heavy metal-sjangeren.

– Lemmys stemme var den samme som lyden av en bassgitar. Det var hypnotisk, sier musiker og redaktør for nettiden Louder Than War til BBC.

Kulturstrøm