Direktesender bisettelsen til rockelegenden «Lemmy» på Youtube

På lørdag bisettes Motörhead-frontmann Ian Fraser «Lemmy» Kilmister i Hollywood. På bandets Youtube-kanal kan du følge seremonien direkte.

Lemmy Kilmister frontmann i tungrocktrioen Motorhead / Motörhead

BISETTES: På lørdag bisettes Motörhead-frontmann Ian Fraser «Lemmy» Kilmister i Los Angeles. Den er mulig å følge direkte på Youtube.

Foto: Riesto, Matti / SCANPIX

I forrige uke døde frontmannen i det legendariske rockebandet Motörhead, Ian Fraser «Lemmy» Kilmister, av kreft.

Bisettelsen finner sted på Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles lørdag og kan vil strømmes direkte på bandets egen Youtube-kanal.

Klokkeslett er midnatt norsk tid, og i en melding på Youtube bes fansen om å feire rockelegendens liv.

– Uansett hvor dere er, så vær så snill samles og se bisettelsen med felles «Motörheadbangers» og venner. Gå til favorittbaren, sørg for at de har internett, og skål med oss, skriver bandet.

– Eller så kan dere feire Lemmys liv hjemme med noen venner.

Minnestund

Magasinet Metal Hammer skriver at det også arrangeres en tolv timer lang minnestund for Lemmy i Los Angeles lørdag ettermiddag, lokal tid. Den holdes på ikoniske Sunset Strip, og er åpen for alle.

Lemmy ble diagnostisert med en aggressiv type kreft 2. juledag. Briten ble da fortalt at han hadde noen få måneder igjen å leve, men bare to dager senere sovnet 70-åringen inn i leiligheten sin i Los Angeles.

Motörhead spilte i Oslo Spektrum få uker før vokalistens død.

SATURDAY JANUARY 9th THE WORLD CELEBRATES LEMMY On SATURDAY JANUARY 9th, the world will come together and celebrate the...

Publisert av Official Motörhead Tirsdag 5. januar 2016

Jobbet med Hendrix

Ian Kilmister var født i Burslem i Stoke-on-Trent i England, men bodde i Los Angeles. Han fikk klengenavnet Lemmy allerede da han gikk på skolen, men han påsto selv at han ikke visste hvor det kom fra, skriver BBC.

Som ung musiker var han såkalt roadie eller hjelpegutt for Jimi Hendrix. Han dannet Motörhead etter å ha fått sparken fra bandet Hawkwind i 1975.

Lemmy er blant annet kjent for å ha innført punk i heavy metal-sjangeren.

– Lemmys stemme var den samme som lyden av en bassgitar. Det var hypnotisk, sier musiker og redaktør for nettiden Louder Than War til BBC.

Kulturstrøm

 • Soloartister med bandkarriere

  Begge prøvde seg som soloartister i tillegg til å være frontfigurer av to av tidenes største band, The Rolling Stones og Queen. Radioprogrammet P.I.L.S. tar for seg historien til Mick Jagger og Freddie Mercury.

  I denne utgåva av P.I.L.S. med Finn Tokvam og Bård Ose handlar det om då Mick Jagger og Freddie Mercury, frontfigurane i The Rolling Stones og Queen, begge prøvde seg som popartistar midt på 1980-talet.
 • Sinne over kvinner i krigsspill

  I et av verdens mest populære krigsspill får du blant annet stå på ski i «Slaget om Narvik» og sabotere Rjukan-anlegget. Men spillbare kvinnelige karakterer får blodet til å koke hos spillere.

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP