NRK Meny
Normal

Premiere "Din eneste venn"

Reidar Andersen har sonet ferdig 20 år for tre voldtekter og drap. Løslatelsen vekker stor oppsikt og debatt. Så blir Svend Foyn oppsøkt av Mirjam Lange, som hevder Andersen ble utsatt for et justismord. De to starter jakten på sannheten, men møter store problemer.

Din eneste venn
Foto: Fredrik Arff/NRK

Tønsberg-advokaten Foyn har gode kontakter i Oslo-politiet. Mirjam, som er journalist og for øvrig er døv, har detaljerte kunnskaper om sakene og arbeider med en bok om Andersen.

God kontakt

De to får god kontakt etter det første møtet, og Mirjams datter Mira elsker å være hjemme hos Svend og leke med hunden hans. Etter hvert blir også advokaten mer enn profesjonelt interessert i Mirjam og de to utvikler et forhold.

Men Mirjam har også ting hun ikke vil dele med Foyn. Blant annet et problematisk forhold til ekskjæresten, som blir mistenkt for å prøve å kjøre henne ned. Og hvem er egentlig faren til Mira – og hvorfor vil ikke Mirjam fortelle hvem han er?

Inspirert av virkelig sak

Flere tråder vikles sammen i denne spennende serien, der jakten på den egentlige drapsmannen i Reidar Andersen-saken er den viktigste.

Forfatter Jan Mehlum, som skrev krimromanen «Din eneste venn» har hentet inspirasjon fra Fritz Moen-saken. Moen ble dømt for to voldtekter og drap, og sonet 18 år i fengsel. Han ble senere frikjent for begge, det siste etter sin død.

Om produksjonen

Kriminalserie i fire episoder av Jan Mehlum.
Dramatisert av Jan Faller.
Produsent: Else Barratt-Due.
Produksjonsleder: Evy Finholt.
Lyddesign: Arne Barca.
Regi: Harry Guttormsen.

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).