– Kjenner at det begynner å knyte seg til nå

Nervene står i spenn før Stjernekamp-artistene i kveld skal gi seg i kast med musikal og reggae. Didrik Solli-Tangen legger lista høyt når han skal synge fagdommer Nico Ds egen låt.

Didrik Solli-Tangen

HØYSPENT: Didrik Solli-Tangen merker presset foran kveldens Stjernekamp, der reggae og musikal står på programmet. Her fra forrige ukes sending, da sjangeren var hardrock.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Årets Stjernekamp-sesong nærmer seg finaleheatet, og kun fire deltagere står igjen når reggae og musikal står på menyen i Fornebu-hangaren i kveld.

Adam Douglas, Ida Maria, Didrik Solli-Tangen og Lisa Børud kjemper nå om å gå videre til en trygg pallplassering når fire deltagere i løpet av kvelden skal bli tre.

Kveldens fagdommere er Tom Sterri (musikal) og Nicolas «Nico D» Holter (reggae).

Synger sangen som startet det hele

Når vi snakker med Didrik Solli-Tangen under de tekniske prøvene før kveldens sending er nervene allerede i høyspenn.

– Jeg kjenner allerede at det begynner å knyte seg til. Når det nærmer seg sending, og du hører hva de andre kommer med, det er ganske intenst, forteller Solli-Tangen.

I kveld skal den tidligere MGP-vinneren synge «Anthem» fra musikalen «Chess», og «Engel», Admiral P og Nico Ds sommerhit fra 2014.

Av de to sjangerne er musikal nærmest for hjemmebane å regne, forteller Solli-Tangen, som er utdannet operasanger.

– Jeg har valgt en sang som var blant de første jeg lærte, og den som gjorde at jeg begynte med opera. Jeg har hatt den med meg lenge, og den er en fin påminnelse om hvor jeg kommer fra, og at jeg skal holde beina på jorda.

Synger fagdommerens egen låt

Reggae er imidlertid litt lengre utenfor komfortsonen.

Nico D

FAGDOMMER: Nicholas Nico D Holter skal bedømme kveldens bidrag i reggae-sjangeren.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Solli-Tangen har likevel valgt å legge lista høyt for seg selv med å fremføre «Engel» av Admiral P og Nico D, samtidig som sistnevnte sitter i kveldens dommerpanel.

– Det er spesielt, og jeg synes det er morsomt at han er der. Jeg er jo småfan av Nico D, så jeg synes det er moro å fremføre sangen hans for ham selv.

Og mens originalen har to vokalister til å dele jobben, skal Solli-Tangen gjøre hele jobben selv.

– Man skulle kanskje ikke tro det var en vanskelig sang å synge, men jeg gjør to manns oppgave. Det er ikke enkelt, men jeg må prøve å kose meg og vise frem glede og kjærlighet, som er det sangen handler om.

I kveld står kampen om å bli blant de tre deltakerne som går videre til neste ukes semifinale, og Solli-Tangen har en klar oppfordring til seerne:

– Husk å stemme på din favoritt!

Kulturstrøm

 • Britney Spears foreslår ny verge

  Ifølge kjendis-nettstedet TMZ har sangeren og pop-ikonet Britney Spears og hennes nye advokat Matt Rosengart mandag levert rettsdokumenter med forslag til hvem de vil skal ta over vergemålet etter hennes far. De skriver at det er den autoriserte regnskapsføreren Jason Rubin som nå foreslås som Spears’ nye verge.

 • Se Festivalsommer fra Malakoff

  Programleder Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor artister osm Dagny, Malin Pettersen og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.

  Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor bla. Dagny og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.
 • Stormzy utstilles Madame Tussaud

  En voksfigur av rapstjernen Stormzy blir Madame Tussauds nyeste tilskudd. Den annonserte det verdensberømte London-museet selv på Twitter mandag.

Flere kulturnyheter