Hopp til innhold

– Kjenner at det begynner å knyte seg til nå

Nervene står i spenn før Stjernekamp-artistene i kveld skal gi seg i kast med musikal og reggae. Didrik Solli-Tangen legger lista høyt når han skal synge fagdommer Nico Ds egen låt.

Didrik Solli-Tangen

HØYSPENT: Didrik Solli-Tangen merker presset foran kveldens Stjernekamp, der reggae og musikal står på programmet. Her fra forrige ukes sending, da sjangeren var hardrock.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Årets Stjernekamp-sesong nærmer seg finaleheatet, og kun fire deltagere står igjen når reggae og musikal står på menyen i Fornebu-hangaren i kveld.

Adam Douglas, Ida Maria, Didrik Solli-Tangen og Lisa Børud kjemper nå om å gå videre til en trygg pallplassering når fire deltagere i løpet av kvelden skal bli tre.

Kveldens fagdommere er Tom Sterri (musikal) og Nicolas «Nico D» Holter (reggae).

Synger sangen som startet det hele

Når vi snakker med Didrik Solli-Tangen under de tekniske prøvene før kveldens sending er nervene allerede i høyspenn.

– Jeg kjenner allerede at det begynner å knyte seg til. Når det nærmer seg sending, og du hører hva de andre kommer med, det er ganske intenst, forteller Solli-Tangen.

I kveld skal den tidligere MGP-vinneren synge «Anthem» fra musikalen «Chess», og «Engel», Admiral P og Nico Ds sommerhit fra 2014.

Av de to sjangerne er musikal nærmest for hjemmebane å regne, forteller Solli-Tangen, som er utdannet operasanger.

– Jeg har valgt en sang som var blant de første jeg lærte, og den som gjorde at jeg begynte med opera. Jeg har hatt den med meg lenge, og den er en fin påminnelse om hvor jeg kommer fra, og at jeg skal holde beina på jorda.

Synger fagdommerens egen låt

Reggae er imidlertid litt lengre utenfor komfortsonen.

Nico D

FAGDOMMER: Nicholas Nico D Holter skal bedømme kveldens bidrag i reggae-sjangeren.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Solli-Tangen har likevel valgt å legge lista høyt for seg selv med å fremføre «Engel» av Admiral P og Nico D, samtidig som sistnevnte sitter i kveldens dommerpanel.

– Det er spesielt, og jeg synes det er morsomt at han er der. Jeg er jo småfan av Nico D, så jeg synes det er moro å fremføre sangen hans for ham selv.

Og mens originalen har to vokalister til å dele jobben, skal Solli-Tangen gjøre hele jobben selv.

– Man skulle kanskje ikke tro det var en vanskelig sang å synge, men jeg gjør to manns oppgave. Det er ikke enkelt, men jeg må prøve å kose meg og vise frem glede og kjærlighet, som er det sangen handler om.

I kveld står kampen om å bli blant de tre deltakerne som går videre til neste ukes semifinale, og Solli-Tangen har en klar oppfordring til seerne:

– Husk å stemme på din favoritt!

Kulturstrøm

 • Politiet etterforskar trugsel mot J. K. Rowling etter Rushdie-tweet

  Politiet i Scotland etterforskar ei melding om trugslar retta mot forfattar J. K. Rowling etter at ho la ut ei fordømmande melding om knivstikkinga av forfattar Salman Rushdie på Twitter. Det melder Reuters.

  Harry Potter-forfattaren skreiv at ho følte seg veldig kvalm etter at ho høyrde om knivstikkinga, og at ho håpa det vil gå bra med Rushdie. Ein brukar svarte «Ikkje bekymra deg, du er neste».

  Seinare tvitra ho at Twitter ikkje meinte at meldinga var i strid med deira retningslinjer, og deretter at politiet var involvert i saka.

  J.K. Rowling tvitrer: Feeling very sick right now. Let him be ok. 
Anonymisert bruker svarer: Don't worry you are next
  Foto: Skjermdump / Twitter
 • Rushdies bøker på salgstoppen igjen

  Knivangrepet mot forfatteren Salman Rushdie har utløst fornyet interesse rundt bøkene hans, som nå inntar toppen på salgslistene.

  Ulike utgaver av Rushdies bok «Sataniske vers» fra 1988 – en bok som av iranske ledere er blitt anklaget for å være blasfemisk og som har utløst oppfordringer til å drepe ham – inntok lørdag de tre øverste plassene på Amazons «Movers & Shakers»-liste. (NTB)