Leonardo DiCaprio vil lage vikingfilm

Warner Brothers har sikret seg rettighetene til en film om den norske vikingkongen Harald Hardråde, som vil få Leonardo DiCaprio som produsent.

FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES

Leonardo DiCaprio skal være tiltenkt produsentrolle i en storfilm om den norske vikingkongen Harald Hardråde.

Foto: BORIS HORVAT / AFP

Det skriver bransjenettstedet deadline.com.

Filmen «King Harald» omhandler den norske kongen Harald Hardråde, som har blitt kalt «den siste store vikingkongen». Han ble født i 1015, og var konge i 20 år før han falt i slaget ved Stamford Bridge i 1066.

Harald Hardråde gjorde uten hell krav på tronene i Danmark og England. Før dette levde han femten år i eksil i Russland og Bysants etter å ha overlevd slaget på Stiklestad og rømte østover.

Her var han leiesoldat for den bysantinske keiseren, og skal ha deltatt i 18 større slag rundt Middelhavet. Senere dro han tilbake til Norge og lyktes i å ta kongetronen.

Han var kjent for en rå og skruppelløs stil, og tok etter hvert kontroll over det meste av handel i landet, før han etter hvert tok kontroll over Oslo og utviklet byen som administrativt senter og militært støttepunkt.

Harald Hardråde

Harald Hardråde har blitt omtalt som den siste store vikingkongen. Nå kan hans dramatiske liv bli en stor Hollywood-produksjon.

Foto: Wikipedia

Produsent

Deadline.com skriver at historien skal ha en Braveheart-aktig vri, noe som kan tyde på episke og blodige middelalderslagscener.

De skriver også at DiCaprio, som er veldig historieinteressert, skal ha hatt lyst til å lage en vikingfilm lenge. Han skal selv produsere en eventuell film, men det er uklart om han selv er tiltenkt hovedrollen.

Ifølge IMDB.com har han allerede 13 krediteringer som filmprodusent.

FIlmen skal produseres hos DiCaprios eget produksjonsselskap Appian Way Productions. Manusforfatter er Mark L. Smith, som har skrevet manus til filmen Vacancy fra 2007, hvor Kate Beckinsale hadde en av hovedrollene.

Langt fram

NRKs filmekspert Birger Vestmo sier at dette fortsatt er på et veldig tidlig stadium i prosessen, og at det ennå er langt igjen før filmplanene blir noe av.

– Det er jo en kjent sak at filmselskapene kjøper mange manus som aldri blir realisert, men det er jo aldri dumt å ha selveste DiCaprio koblet til et prosjekt. Det vil jeg tro øker sjansene for at det blir noe av.

– Det at et så stort studio som Warner har kjøpt rettighetene, gjør det prosjektet mer realistisk?

– Ikke nødvendigvis. Warner kjøper også mange manus som blir liggende i skuffen. Men DiCaprio har stor innflytelse i Hollywood. Er han virkelig så interessert i å lage en vikingfilm som rapportene sier, øker det selvsagt mulighetene for at det blir noe av.

Kulturstrøm

 • Atwood til norske paviljongen

  Søndag kommer Margaret Atwood til den norske paviljongen i Frankfurt. Anledningen er den storstilte bokmessa, der Norge er hovedland – samt at Atwood var første forfatter ut til å donere bokmanus til Framtidsbiblioteket. Mandag kveld ble det klart at canadiske Margaret Atwood, sammen med Bernardine Evaristo, er tildelt Bookerprisen. Atwood fikk prisen for andre gang.

 • Pharrell flau over gamle låter

  Pharrell Williams sier at oppstyret rundt «Blurred Lines» i 2013 fikk ham til å innse at også noen av hans egne låter var sexistiske. «Blurred Lines» ble kritisert for låtlinjer som blant annet «I hate these blurred lines, I know you want it» . I et intervju med bladet GQ sier artisten at han er «født i en annen tidsalder», der mer var lov. Han presiserer at han aldri ville skrevet eller sunget noen av de gamle sangene i dag, og sier de gjør ham flau (NTB).

  Artisten Pharrell Williams på scenen med hatt og bomberjakke
  Foto: Brent Stewart / Ap
 • Han elsker mandager

  Hotellkongen Petter Stordalen mener mandagen til og med er ukens beste dag. – Det handler om å elske hverdagene, sier Stordalen til NRK-programmet Drivkraft. Han er selv lei av selvhjelpsbøker, men har selv gitt ut boken «Endelig mandag. 10 bud for å elske hverdagen og nå målene du har satt deg».

  Vegard Larsen og Petter Stordalen