Hopp til innhold

Leonardo DiCaprio vil lage vikingfilm

Warner Brothers har sikret seg rettighetene til en film om den norske vikingkongen Harald Hardråde, som vil få Leonardo DiCaprio som produsent.

FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES

Leonardo DiCaprio skal være tiltenkt produsentrolle i en storfilm om den norske vikingkongen Harald Hardråde.

Foto: BORIS HORVAT / AFP

Det skriver bransjenettstedet deadline.com.

Filmen «King Harald» omhandler den norske kongen Harald Hardråde, som har blitt kalt «den siste store vikingkongen». Han ble født i 1015, og var konge i 20 år før han falt i slaget ved Stamford Bridge i 1066.

Harald Hardråde gjorde uten hell krav på tronene i Danmark og England. Før dette levde han femten år i eksil i Russland og Bysants etter å ha overlevd slaget på Stiklestad og rømte østover.

Her var han leiesoldat for den bysantinske keiseren, og skal ha deltatt i 18 større slag rundt Middelhavet. Senere dro han tilbake til Norge og lyktes i å ta kongetronen.

Han var kjent for en rå og skruppelløs stil, og tok etter hvert kontroll over det meste av handel i landet, før han etter hvert tok kontroll over Oslo og utviklet byen som administrativt senter og militært støttepunkt.

Harald Hardråde

Harald Hardråde har blitt omtalt som den siste store vikingkongen. Nå kan hans dramatiske liv bli en stor Hollywood-produksjon.

Foto: Wikipedia

Produsent

Deadline.com skriver at historien skal ha en Braveheart-aktig vri, noe som kan tyde på episke og blodige middelalderslagscener.

De skriver også at DiCaprio, som er veldig historieinteressert, skal ha hatt lyst til å lage en vikingfilm lenge. Han skal selv produsere en eventuell film, men det er uklart om han selv er tiltenkt hovedrollen.

Ifølge IMDB.com har han allerede 13 krediteringer som filmprodusent.

FIlmen skal produseres hos DiCaprios eget produksjonsselskap Appian Way Productions. Manusforfatter er Mark L. Smith, som har skrevet manus til filmen Vacancy fra 2007, hvor Kate Beckinsale hadde en av hovedrollene.

Langt fram

NRKs filmekspert Birger Vestmo sier at dette fortsatt er på et veldig tidlig stadium i prosessen, og at det ennå er langt igjen før filmplanene blir noe av.

– Det er jo en kjent sak at filmselskapene kjøper mange manus som aldri blir realisert, men det er jo aldri dumt å ha selveste DiCaprio koblet til et prosjekt. Det vil jeg tro øker sjansene for at det blir noe av.

– Det at et så stort studio som Warner har kjøpt rettighetene, gjør det prosjektet mer realistisk?

– Ikke nødvendigvis. Warner kjøper også mange manus som blir liggende i skuffen. Men DiCaprio har stor innflytelse i Hollywood. Er han virkelig så interessert i å lage en vikingfilm som rapportene sier, øker det selvsagt mulighetene for at det blir noe av.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)