NRK Meny
Normal

Liker ikke «Dreamgirls»

Diana Ross tar med advokat på premieren av «Dreamgirls».

Diana Ross
Foto: MARK LENNIHAN / AP

Supremes
Foto: AP

Les også: Spiller Diana Ross

Ting kan tyde på at Diana Ross surfer på bølgen etter «Dreamgirls», selv om hun misliker filmen og truer med å se den sammen med sine advokater.

Diana Ross ga nylig ut sitt første studioalbum, «I Love You», på nær åtte år og legger ut på verdensturné i mars med sangene derfra.

Det skjer i tide til å fange opp buzzet rundt kinofilmen «Dreamgirls», basert på musikalen av samme navn som hadde premiere tilbake i 1981.

Dreamgirlsjentene - Anika Noni Rose, Beyoncé Knowles - som spiller «Deena Jones» og Jennifer Hudson
Foto: K&U / K&U

Den handlet om en fiktiv jentegruppe som anmelderne mener har sterke likhetstrekk med Supremes.

Mislikte

Mary Wilson, en av originalmedlemmene i trioen Supremes, har sett «Dreamgirls» og sier til New York Post:

- Jeg elsket «Dreamgirls», men jeg er ikke sikker på hva Diana Ross synes. Filmen handler om gruppen og ikke henne, så hun liker den neppe, fastslo Wilson.

Diana Ross og David Letterman
Foto: Jeffrey Neira / AP

Og tirsdag uttalte Diana Ross følgende på amerikansk frokost-TV:

- Jeg har ikke sett den ennå. Jeg hører de bruker mitt image og utseende. Kanskje jeg skal gå og se den sammen med min advokat.

Diana Ross mislikte i sin tid også musikalen og ga uttrykk for det. Kanskje ikke så rart:

Begge viser hvordan Tamla Motown-grunnleggeren Berry Gordy valgte utseende fremfor stemme da han bestemte seg for å satse på Diana Ross (filmens Deena, spilt av Beyoncé Knowles), og ikke på Florence Ballard (filmens Effie, spilt av Jennifer Hudson), den opprinnelige hovedvokalisten i gruppen.

Hun ble sparket i 1967 og døde ni år senere, bare 32 år gammel. Jennifer Hudson fikk en Golden Globe-pris for sin innsats mandag, og dedikerte prisen til Ballard og sa at «hun vil aldri bli glemt».

Mer direkte

Opphavsmennene bak «Dreamgirls»-musikalen benektet i sin tid forbindelsen mellom plottet i musikalen og historien rundt Supremes, ifølge wikipedia for å unngå søksmål fra Motown Records og Diana Ross.

Nå gjenstår det å se hva Ross gjør: Filmen er nemlig atskillig mer direkte i sine referanser til Ballards

Om den urolige tiden i Supremes uttalte Diana Ross til Interview i fjor:

- Noen måtte være den ansvarlige, og på et stadie, som kvinne, må du ta ansvar. Og det er da du får den dårlige skjebnen å bli kalt en diva. Men det er hvorfor vi kaller det show business.

Og som den drevne aktøren hun er, er Diana Ross for tiden flittig gjest i amerikanske TV-kanaler - der hun både snakker om «Dreamgirls» og om sin siste skive «I Love You». I mars legger hun ut på verdensturné for å promotere samlingen med kjærlighetssanger.

Idol-mentor

Albumet har fått lunkne kritikker. «Konseptet er så banalt at det er meningsløst», skriver anmelderen i Winnipeg Sun, og mener det samme gjelder låtvalget:

Diana Ross covrer sanger av Burt Bacharach («The Look Of Love»), Irving Berlins «Take My Breath Away», Harry Nilssons «Remember» og Paul McCartneys «I Will», for å nevne noen.

- Jeg er en tolker. Så på en måte er jeg en skuespiller først og fremst. Jeg spiller ut sangene, og jeg tolker med hjertet, har Diana Ross selv sagt.

62 år gamle Ross opplyste tirsdag på David Lettermans kveldsshow at hun også skal være mentor i «American Idol»-programmet.

- Jeg liker å inspirere det talentet som er der ute i dag, sa Ross.

Ironisk nok var det nettopp i «American Idol» at Jennifer Hudson, som altså spiller Diana Ross' bitre rival i «Dreamgirls»-filmen, fikk sitt gjennombrudd.

(NTB)

 

 

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK