NRK Meny
Normal

Dette svarte Are og Odin

- Vi VA lei av kvartanner, men etter et og et halvt års pause så e det godt å værra i lag igjæn, konstaterer Odin i torsdagens nettmøte.

Are og Odin
Foto: NRK / NRK

Les svarene fra Are og Odin her

Du kan si hva du vil om Are og Odin, men at de engasjerer er det liten tvil om. Mange elsker måten de leker seg i radiostudio på - noen synes det blir i meste laget. Denne sommeren har det trønderske radarparet fått lov til å innta Reiseradioen som programledere.

- P1 e for mæ sjølve kanalen over alle kanaler. Det her e som å gå opp i det store pariserhjulet, sa Odin etter den første sendinga.

Torsdag 5. juli svarte de to programlederne på spørsmål fra lyttere og nettbrukere rett etter at de var ferdige med dagens Reiseradio-sending.

Les svarene fra Are og Odin her

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).