Dette får du ikke se på norsk TV i år

Ingen norske TV-kanaler har kjøpt rettighetene til å vise den engelske mesterskapsserien, FA-cupen eller Ligacupen.

Rolando Aaron feirer etter å ha skåret for Newcastle mot Tottenham

INGEN NORSKE SENDERETTIGHETER: Newcastles Rolando Aaron feirer etter å ha skåret mål mot Tottenham tidligere i mai. Men norske Newcastle-supportere kan foreløpig ikke følge laget via norske TV-kanaler i år.

Foto: Lee Smith / Reuters

Om bare tre dager spaker Fulham og Newcastle i gang mesterskapsserien (Championship, den nest øverste divisjonen). Men ingen norske TV-kanaler har rettigheter til å vise kampene for Englands nest høyeste nivå, skriver Adresseavisen.

Heller ikke søndagens Community Shield-kamp mellom ligamester Leicester og FA-cupvinner Manchester United har senderett i Norge.

Frem til å år har mesterskapsserien, Community Shield, FA-cupen og Ligacupen blitt vist på TV 2. Men foreløpig inneholder TV-kanalens engelske fotballtilbud kun Premier League.

Ifølge Adresseavisen betyr det at supportere av Newcastle, Blackburn, Norwich og Leeds må bruke andre metoder enn norske TV-kanaler for å se sine favorittlag i aksjon.

Økte prisen på kanalpakken

Tidligere i år meldte Dagbladet at TV 2 samlet norsk og engelsk fotball i kanalpakken TV2 Sport Premium, og økte prisen til 449 kroner i måneden.

Foreløpig betyr det at det engelske fotballtilbudet til TV 2 kan bli dyrere og dårligere enn det var i fjor.

Assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad, sier til Dagbladet at det pågår forhandlinger om rettighetspakken som inkluderer FA-cupen, ligacupen og Championship, og at de håper på en snarlig avklaring.

– Siden det ikke foreligger en signert avtale for neste avtaleperiode kan vi dessverre ikke bekrefte at de nevnte rettighetene vil tilbys hos TV 2 fra høsten, men understreker samtidig at dette er attraktive rettigheter for TV 2 og at forhandlingene om å sikre disse fortsetter, sier Laastad til Dagbladet.

Verken Discovery eller Viasat har overfor Adresseavisen ønsket å kommentere om de vil legge inn bud.

Kulturstrøm

 • Skandale ryster vinmiljøet

  Court of Master Sommeliers måtte diskvalifisere 23 av årets 24 kandidater pga lekket informasjon under årets eksamen. Siden det ikke var mulig å finne ut hvor mange som hadde jukset, ble alle diskvalifiserte. Den eneste kandidaten som fikk beholde sin ferske tittel var sommelier Morgan Harris, fordi han tok smaksdelen av eksamenen i fjor, melder Godt. The Master Sommelier er ansett som en av verdens vanskeligste sommelier-tester. Kun 274 personer har bestått siden 1969 da testen oppsto.

  vin
  Foto: Kym Ellis / Unsplash
 • «Kan bli en krimgodbit»

  Det er mye som gleder med TV 2s Kielergata. Lysten til å lage ny og annerledes norsk krim skinner gjennom, og serien plasserer seg forfriskende langt unna de etterforskerfokuserte morderjaktene som har preget så mange betongbleke “nordisk noir”-serier de siste årene, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Kielergata
  Foto: Anagram / TV2
 • «Skogens historie» vekker oppsikt

  Fire utenlandske forlag har kuppet en norsk bok om skog før budrunder under bokmessen i Frankfurt – ved hjelp av såkalte pre-empt-avtaler, ifølge boknettstedet 365. I «Skogens historie», som nylig utkom i Norge, skriver forfatter Reidar Müller om skogens betydning som livsmiljø for planter og dyr – ikke minst ulven – , og skogens plass i menneskenes forestillingsverden.

  Reidar Müller
  Foto: Aschehoug forlag