NRK Meny
Normal

Dette får du ikke se på norsk TV i år

Ingen norske TV-kanaler har kjøpt rettighetene til å vise den engelske mesterskapsserien, FA-cupen eller Ligacupen.

Rolando Aaron feirer etter å ha skåret for Newcastle mot Tottenham

INGEN NORSKE SENDERETTIGHETER: Newcastles Rolando Aaron feirer etter å ha skåret mål mot Tottenham tidligere i mai. Men norske Newcastle-supportere kan foreløpig ikke følge laget via norske TV-kanaler i år.

Foto: Lee Smith / Reuters

Om bare tre dager spaker Fulham og Newcastle i gang mesterskapsserien (Championship, den nest øverste divisjonen). Men ingen norske TV-kanaler har rettigheter til å vise kampene for Englands nest høyeste nivå, skriver Adresseavisen.

Heller ikke søndagens Community Shield-kamp mellom ligamester Leicester og FA-cupvinner Manchester United har senderett i Norge.

Frem til å år har mesterskapsserien, Community Shield, FA-cupen og Ligacupen blitt vist på TV 2. Men foreløpig inneholder TV-kanalens engelske fotballtilbud kun Premier League.

Ifølge Adresseavisen betyr det at supportere av Newcastle, Blackburn, Norwich og Leeds må bruke andre metoder enn norske TV-kanaler for å se sine favorittlag i aksjon.

Økte prisen på kanalpakken

Tidligere i år meldte Dagbladet at TV 2 samlet norsk og engelsk fotball i kanalpakken TV2 Sport Premium, og økte prisen til 449 kroner i måneden.

Foreløpig betyr det at det engelske fotballtilbudet til TV 2 kan bli dyrere og dårligere enn det var i fjor.

Assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad, sier til Dagbladet at det pågår forhandlinger om rettighetspakken som inkluderer FA-cupen, ligacupen og Championship, og at de håper på en snarlig avklaring.

– Siden det ikke foreligger en signert avtale for neste avtaleperiode kan vi dessverre ikke bekrefte at de nevnte rettighetene vil tilbys hos TV 2 fra høsten, men understreker samtidig at dette er attraktive rettigheter for TV 2 og at forhandlingene om å sikre disse fortsetter, sier Laastad til Dagbladet.

Verken Discovery eller Viasat har overfor Adresseavisen ønsket å kommentere om de vil legge inn bud.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3