NRK Meny
Normal

Dette er verdens rikeste DJ-er

De 10 best betalte DJene i verden har håvet inn nesten 1,7 milliarder kroner det siste året.

Music-Avicii Avicii

Svenske Avicii (Tim Bergling) er blant de aller best betalte DJene i verden akkurat nå. Fredag spiller han i Oslo.

Foto: Amy Sussman / Ap

Tenker du på å booke din favoritt-DJ til bursdagen? Start kronerullingen nå. Superstjerne-DJ-ene soper inn enorme inntekter, og er blant musikkbransjens aller rikeste.

Magasinet Forbes har laget et estimat over hvem som er de rikeste DJ-ene i verden akkurat nå. De har beregnet inntekter fra artistenes show, salg av effekter, plater og nedlastninger, samt andre inntekter. Forbes har kalkulert inntektene i perioden 1. juni 2013 til 1. juni 2014.

To av artistene på lista, nemlig Avicii og Steve Angello besøker Oslo fredag, når de skal spille på den nystartede festivalen Findings på Bislett Stadion.

Her er lista over de rikeste DJ-ene:

1. Calvin Harris, 407 millioner kroner

Den soleklart best betalte DJ-en i verden det siste året. Han har spilt over 125 konserter i perioden, og kan kreve minst en million kroner per jobb. Calvin Harris har flere bein å stå på, og har gjort stor suksess med å samarbeide med artister som Rihanna og Kesha.

2. David Guetta, 185 millioner kroner

Den enormt suksessrike 46-åringen fra Paris har det siste året turnert med Rihanna og skrevet låter til Britney Spears' og Lady Gagas siste plater. Har solgt 15 millioner singler på verdensbasis.

3. Avicii, 172 millioner kroner

Den svenske 24-åringen har det siste året gitt ut sin debutplate «True», hvor låten «Wake Me Up» ble en enorm suksess. Den ble første singel til å selge mer enn fire millioner eksemplarer digitalt i USA. Avicii har holdt 80 konserter det siste året.

3. Tiësto, 172 millioner kroner

Nederlenderen Tijs Verwest har bevegd seg bort fra Ibiza og tilbrakt mer tid som hus-DJ på klubben Hakkasan i Las Vegas de siste årene. Det siste året har han holdt over 100 konserter. De siste to årene er det bare Calvin Harris som har tjent mer enn ham.

5. Steve Aoki, 142 millioner kroner

36-åringen fra Miami har spilt hele 277 konserter det siste året, iblant opptil tre hver dag, og er dermed den klart mestspillende av alle på Forbes-lista.

6. Afrojack, 135 millioner kroner

7. Zedd, 130 millioner kroner

8. Kaskade, 105 millioner kroner

9. Skrillex, 101 millioner kroner

10. Deadmau5, 98 millioner kroner

11. Hardwell, 80 millioner kroner

12. Steve Angello, 74 millioner kroner

12. Armin van Buuren, 74 millioner kroner

Kulturstrøm

 • Steinbrudd i Østfold fredet

  Riksantikvaren har fredet steinbruddet Store Råholmen i Østfold. Steinbruddet hadde en spesiell rolle under 2. verdenskrig. På holmen står fremdeles 260 ferdige blokker, hogd på bestilling til Hitlers påtenkte seiersmonument i Berlin.

 • 2600 bilder fra norske spillefilmer

  Nasjonalbiblioteket har digitalisert rundt 2600 stillbilder fra norske langfilmer før 1945, melder Rushprint og viser fram noen av godbitene. Vil du søke etter bilder selv kan du gjøre det her. På bildet i denne notisen ser du Per Aabel og Wenche Foss fra filmen «En herre med bart» fra 1942.

  Per Aabel og Wenche Foss i filmen: En herre med bart
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Legende på Norges-besøk

  Pink Floyd-legenden Roger Waters var mandag på Nobels Fredssenter for diskutere politikk – og spille musikk. Publikum fikk seg også en aldri så liten musikalsk godbit da kvelden ble avrundet med en minikonsert fra den 74-årige musikklegenden. Etter planen skulle han bare spille én låt, men Waters serverte tre, og avsluttet å spille klassikeren «Mother» foran de 250 frammøtte (NTB).