Dette er verdens rikeste DJ-er

De 10 best betalte DJene i verden har håvet inn nesten 1,7 milliarder kroner det siste året.

Music-Avicii Avicii

Svenske Avicii (Tim Bergling) er blant de aller best betalte DJene i verden akkurat nå. Fredag spiller han i Oslo.

Foto: Amy Sussman / Ap

Tenker du på å booke din favoritt-DJ til bursdagen? Start kronerullingen nå. Superstjerne-DJ-ene soper inn enorme inntekter, og er blant musikkbransjens aller rikeste.

Magasinet Forbes har laget et estimat over hvem som er de rikeste DJ-ene i verden akkurat nå. De har beregnet inntekter fra artistenes show, salg av effekter, plater og nedlastninger, samt andre inntekter. Forbes har kalkulert inntektene i perioden 1. juni 2013 til 1. juni 2014.

To av artistene på lista, nemlig Avicii og Steve Angello besøker Oslo fredag, når de skal spille på den nystartede festivalen Findings på Bislett Stadion.

Her er lista over de rikeste DJ-ene:

1. Calvin Harris, 407 millioner kroner

Den soleklart best betalte DJ-en i verden det siste året. Han har spilt over 125 konserter i perioden, og kan kreve minst en million kroner per jobb. Calvin Harris har flere bein å stå på, og har gjort stor suksess med å samarbeide med artister som Rihanna og Kesha.

2. David Guetta, 185 millioner kroner

Den enormt suksessrike 46-åringen fra Paris har det siste året turnert med Rihanna og skrevet låter til Britney Spears' og Lady Gagas siste plater. Har solgt 15 millioner singler på verdensbasis.

3. Avicii, 172 millioner kroner

Den svenske 24-åringen har det siste året gitt ut sin debutplate «True», hvor låten «Wake Me Up» ble en enorm suksess. Den ble første singel til å selge mer enn fire millioner eksemplarer digitalt i USA. Avicii har holdt 80 konserter det siste året.

3. Tiësto, 172 millioner kroner

Nederlenderen Tijs Verwest har bevegd seg bort fra Ibiza og tilbrakt mer tid som hus-DJ på klubben Hakkasan i Las Vegas de siste årene. Det siste året har han holdt over 100 konserter. De siste to årene er det bare Calvin Harris som har tjent mer enn ham.

5. Steve Aoki, 142 millioner kroner

36-åringen fra Miami har spilt hele 277 konserter det siste året, iblant opptil tre hver dag, og er dermed den klart mestspillende av alle på Forbes-lista.

6. Afrojack, 135 millioner kroner

7. Zedd, 130 millioner kroner

8. Kaskade, 105 millioner kroner

9. Skrillex, 101 millioner kroner

10. Deadmau5, 98 millioner kroner

11. Hardwell, 80 millioner kroner

12. Steve Angello, 74 millioner kroner

12. Armin van Buuren, 74 millioner kroner

Kulturstrøm

  • Banksy tapte varemerketvist

    Banksy tapte en varemerketvist fordi han ikke selger varer prydet «Love Is In the Air», et motiv som første gangen var å se på en vegg i Jerusalem i 2005. Det viser en maskert mann som kaster en bukett med blomster. Banksy varemerkebeskyttet motivet i 2014. Men EUs immaterialrettskontor (EUIPO) avslår nå å gi det beskyttelse, melder BBC.

    Banksy sitt "Love Is In the Air"
    Foto: Alessandra Tarantino / NTB
  • Vil støtte musikkscenen i Beirut

    Festivalen Oslo World er oppretter et fond som skal bidra til gjenreisningen av Beiruts musikkscene. Dermed vil årets festival åpnes med en solidaritetskonsert 27. oktober, der artister som Frida Ånnevik, Unge Beirut, Moddi, Gekko Fattal, Trygve Seim, Frode Haltli, KORK kvintett, Inger Hannisdal og Majaz medvirker.