Dette er verdens beste dramaserie

Danskene i Emmy-ekstase i natt.

Livvaktene.

Dette er verdens beste troika: Rasmus Poulsen (Søren Vejby), Jasmina El Murad (Cecilie Stenspil) og Jonas Goldschmidt (André Babikian).

Foto: Mike Kollöffel / Mike Kollöffel

Den danske serien «Livvaktene» vant den internasjonale Emmy-prisen for beste drama i natt, i skarp konkurranse med serier fra Storbritannia, Mexico og Sør-Afrika. Serien ble kjent for nordmenn i januar og februar i år, da den gikk i beste sendetid på NRK1.

Spill spillet «Livvaktene» her

I natt festet teamet bak serien uhemmet i New York, skriver den danske avisen Berlingske .

– Det er bare tre år siden jeg var ferdig utdannet, og nå står jeg her. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal si. Jeg er bare enormt glad og stolt, sier Cecilie Stenspil, som spiller Yasmina i serien.

Vant for tredje gang

Forfatteren bak serien, Mai Brostrøm, er på det nærmeste blitt Danmarks statuettgarantist. Hun har vært nominert to ganger tidligere, og har vunnet prisen begge ganger, for seriene «Rejseholdet» og «Ørnen».

– Det er helt vilt å bli nominert tre ganger, og å vinne tre ganger, sa Brostrøm i takketalen i New York i natt, dansk tid.

Den internasjonale Emmy-utdelingen i natt

Peter Thorsboe (t.v.), forfatter Mai Brostrøm og produsent Sven Clausen, pluss en uidentifisert gjest.

Foto: AFP/Scanpix

– I det daglige står statuettene bare og støver til, men når man står her betyr den internasjonale anerkjennelsen enormt mye. Tenk at tv-folk fra hele verden sier at vår serie er den beste i hele verden, sa hun.

En annen dansk Emmy-vinner er serien Nikolaj og Julie. Den vant prisen i dramakategorien i 2003.

De internasjonale Emmy-prisene gis ut parallelt med de amerikanske prisene, og er beregnet utelukkende på ikke-amerikanske serier. Disse prisene er blitt delt ut siden 1969. Tidligere vinnere av prisene er serier som «Life on Mars», «Little Britain» og den kanadiske serien «The Newsroom».

Kulturstrøm