NRK Meny
Normal

Dette er Norges største artister på Facebook

Kyrre Gørvell-Dahll topper listen over de 25 norske artistene som har flest tilhengere på Facebook. Du gjetter garantert ikke alle!

Kygo

STOR FREMTID: Alt tyder på at den norske 23-åringen Kyrre Gørvell-Dahll har en stor fremtid i internasjonal musikk. Her er han avbildet på Coachella-festivalen i 2015.

Foto: Rich Fury / Ap/NTB Scanpix

Edvard Grieg ved klaveret

FACEBOOK-HIT: Edvard Grieg, som ville fylt 172 år i år, er nummer fem på lista over norske artister med flest fans på Facebook.

Foto: Edvard Grieg Museum Troldhaugen

I dagens musikkhverdag blir sosiale medier viktigere og viktigere for artister som skal skaffe seg et navn både i Norge og internasjonalt.

Det norske musikknettstedet Gaffa har laget en liste over de 25 norske soloartistene som har flest følgere på Facebook. Det er ingen overraskelse at stjerneskuddet Kygo topper listen.

Den enormt populære DJ-en fra Bergen har tatt verden med storm den siste tiden, og spilte blant annet på den prestisjetunge Coachella-festivalen for en snau måned siden.

Men det er flere overraskelser nedover listen.

Alexander Rybak er nemlig helt oppe i ryggen på Kygo med over 800.000 følgere. Bak ham finner vi det norske svartmetallbandet Burzum, det myteomspunnede bandet til Varg Vikernes.

Fjerdeplassen på lista okkuperes av trance-DJ Ørjan Nilsen, en artist som aldri har hatt den helt store tilhengerskaren her til lands.

Den som skiller seg mest ut på sosiale medier-lista må uansett være Edvard Grieg. Omkranset av EDM-djer og svarmetallband befinner Grieg seg på femteplass. Ikke dårlig til å være født i 1843.

Topp ti-delen av lista er DJ-tung. I tillegg til Kygo, Ørjan Nilsen har Todd Terje og Cashmere Cat funnet en plass blant de ti mest populære.

Se hele lista i spalten til høyre.