Hopp til innhold

Dette er Norges største artister på Facebook

Kyrre Gørvell-Dahll topper listen over de 25 norske artistene som har flest tilhengere på Facebook. Du gjetter garantert ikke alle!

Kygo

STOR FREMTID: Alt tyder på at den norske 23-åringen Kyrre Gørvell-Dahll har en stor fremtid i internasjonal musikk. Her er han avbildet på Coachella-festivalen i 2015.

Foto: Rich Fury / Ap/NTB Scanpix

Edvard Grieg ved klaveret

FACEBOOK-HIT: Edvard Grieg, som ville fylt 172 år i år, er nummer fem på lista over norske artister med flest fans på Facebook.

Foto: Edvard Grieg Museum Troldhaugen

I dagens musikkhverdag blir sosiale medier viktigere og viktigere for artister som skal skaffe seg et navn både i Norge og internasjonalt.

Det norske musikknettstedet Gaffa har laget en liste over de 25 norske soloartistene som har flest følgere på Facebook. Det er ingen overraskelse at stjerneskuddet Kygo topper listen.

Den enormt populære DJ-en fra Bergen har tatt verden med storm den siste tiden, og spilte blant annet på den prestisjetunge Coachella-festivalen for en snau måned siden.

Men det er flere overraskelser nedover listen.

Alexander Rybak er nemlig helt oppe i ryggen på Kygo med over 800.000 følgere. Bak ham finner vi det norske svartmetallbandet Burzum, det myteomspunnede bandet til Varg Vikernes.

Fjerdeplassen på lista okkuperes av trance-DJ Ørjan Nilsen, en artist som aldri har hatt den helt store tilhengerskaren her til lands.

Den som skiller seg mest ut på sosiale medier-lista må uansett være Edvard Grieg. Omkranset av EDM-djer og svarmetallband befinner Grieg seg på femteplass. Ikke dårlig til å være født i 1843.

Topp ti-delen av lista er DJ-tung. I tillegg til Kygo, Ørjan Nilsen har Todd Terje og Cashmere Cat funnet en plass blant de ti mest populære.

Se hele lista i spalten til høyre.

Kulturstrøm

 • To priser til Karpe i P3 Gull

  Karpe ble kåret til årets artist og og årets låt med melodien «paf.no» under NRKs prisutdeling P3 Gull.

  Karpe har med dette vunnet syv priser i «P3 Gull»-pris totalt.

  Bandet benyttet muligheten til å ta med produsentene bak låta opp på scenen: Thomas Kongshavn og Aksel Axxe Carlson.

  I 2022 har Karpe gitt ut EP-en «Omar Sheriff» og hatt ti utsolgte konserter i Oslo Spektrum. I 2023 skal rapduoen på europaturné.

  Karpe stakk av med prisen årets artist under NRKs prisutdeling P3 Gull, lørdag 26. november 2022
 • Stor pris til bandet Fieh

  Det unge norske soulfunk-bandet Fieh får Arne Bendiksens talentpris for 2022.

  Kulturminister Anette Trettebergstuen delte ut pris og statuett på jazzscenen Victoria i Oslo lørdag kveld.

  En del av prisen er 100.000 kroner.

  Fieh er et groove-sentrert band med funk og eksperimentelle låter. De har spilt på scener over hele Europa og har to ganger spilt på hovedscenen på Øyafestivalen.

  Arne Bendiksens talentpris er en gave fra Kulturdepartementet til norske artister, og formålet med prisen er å bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk.

  Fieh spilte på Øya-festivalen i Oslo i sommer foran et begeistret publikum. Foto: Eskil Olaf Vestre, NRK

  Fieh på Øya 2022
  Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK