NRK Meny
Normal

Hun er musikkverdenens rikeste kvinne

Etter 30 år i rampelyset, hersker Madonna fremdeles øverst på tronen – i alle fall hvis man ser på lønnsslippen til kvinnene i musikkbransjen.

Beyonce

Beyoncé tjener over to millioner dollar, over tolv millioner kroner, på hvert eneste show hun gjør på verdensturneen sin.

Foto: Mike Lawrie / Afp
Rihanna

Popstjernen Rihanna ligger på sjetteplass på listen, og hentet hjem 262 millioner kroner i 2013.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Madonna (55) lever opp til begrepet «Material Girl» og soper inn 763 millioner kroner i 2013. Bak henne kommer det mange har kalt hennes etterfølger, Lady Gaga (27). Det viser Forbes liste over de ti mesttjenende kvinnene i musikkbransjen.

Madonna og Lady Gaga deler mer enn toppen av inntektslisten dette året: De er begge italienskættede amerikanere, med stor suksess i underholdningsbransjen og blir titt og ofte observert i eksentriske moteplagg.

Les også: Justin Bieber (19) mister makt

Innbringende motemerke

Den siste tiden har de to artistene kranglet i media, og Lady Gaga uttalte i november at hun på ingen måte ønsker å overta noen «trone» fra Madonna, skriver britiske Metro.

55-åringen har blant annet tjent sine millioner på turné, samt kleslinjen «Material Girl» hvor hun samarbeider med kleskjeden Macy's. Stefani Joanne Angelina Germanotta, som Lady Gaga egentlig heter, har fått sine millioner ved å turnere med albumet «ARTPOP».

Les også: Men Britney var ikkje død

Deler tiendeplassen

Etter Madonna og Lady Gaga, kommer Taylor Swift, Beyoncé og Jennifer Lopez. Felles for dem alle, er at de har tjent gode penger på reklameavtaler med store multinasjonale selskap som Pepsi, Cola og Sony.

Her er hele listen over de elleve kvinnene som deler Forbes topp-ti-liste:

1. Madonna, 763 millioner

2. Lady Gaga, 490 millioner

3. Taylor Swift, 335 millioner

4. Beyoncé, 325 millioner

5. Jennifer Lopez, 275 millioner

6. Rihanna, 262 millioner

7. Katy Perry, 238 millioner

8. Pink, 196 millioner

9. Carrie Underwood, 190 millioner

10. Mariah Carey, 177 millioner

10. Nicki Minaj, 177 millioner