NRK Meny
Normal

Dette er billedkunstens «worst of»

– Det er åpenbart at mange kunstnere har lidd for kunsten sin, nå er det din tur. Museum of Bad Art har gjort dårlig kunst til en kunstform.

Det som begynte som en internspøk i en venneflokk i 1994. Ideen utviklet seg imidlertid raskt og snart var Museum of Bad Art (MOBA) etablert i en privat kjeller.

– I dag har vi tre gallerier i nærheten av Boston, Massachusetts, og sender også show til andre steder fra tid til annen, forteller sjefskurator Michael Frank ved MOBA til NRK.no.

Kunstsamlingen utvides stadig gjennom egne funn og donasjoner fra velvillige givere.

LES OGSÅ: Anklages for sensur av penistre

Søppelkasser og loppemarkeder

– Vi har nå om lag 600 verk i den permanente samlingen. Verkene er ikke til salgs, men folk kan kjøpe trykte plakater av alle verkene fra nettsiden vår, forklarer han.

MOBA ønsker å feire kunstarbeider som ikke ville blitt vist noe annet sted, forteller Frank.

Noen av verkene er donert av kunstnerne selv, mens andre er plukket opp fra søppelkasser og loppemarkeder rundt omkring.

LES OGSÅ: - Bestialsk om Nerdrum ikke får male i fengsel

LES OGSÅ: Er dette årets verste kunstverk?

Ved herretoalettet

Museets første kunstbok «Art Too Bad to Be Ignored» ble utgitt i 1996, og en dokumentarfilm om museet er også laget.

Etter at kjente magasiner som Rolling Stone, Wired, the Wall Street journal skrev om museet, bestemte de seg for at de trengte større lokaler, og flyttet til et hus fra 1927 som fra før rommet en kino.

Galleriet er fortsatt plassert i kjelleren, selvfølgelig.

– Lokalet ligger innenfor rekkevidde for lydene fra herretoalettet i et kjellerrom akkurat stort nok til å romme 40 bilder i gangen. MOBA er åpent når filmer spilles ovenpå, og inngang er alltid gratis, forteller Michael Frank.

LES OGSÅ: Har du heslig kunst i din by?

Får du ikke nok av dårlig kunst?

SE OGSÅ (ekstern): Museum of Particularly Bad Art

SE OGSÅ (ekstern): Official Bad Art Museum of Art