Hopp til innhold

Dette er årets TV-øyeblikk

«Paradise»-Iselins reke-historie stakk av med seieren foran både Halvdan Sivertsen og «Ingen grenser»-gjengen. Er du enig i kåringen?

Iselin Michelsen

Iselin Michelsen og hennes fortelling om reken som formerte seg er vinner av årets TV-øyeblikk.

Foto: skjermdump / TV3

– Vi fikk inn 17.000 stemmer. Omtrent halvparten som har avgitt stemme har gitt den til Iselins rekehistorie, sier Leif Holst Jensen til NRK.no.

Han er styreleder i Gullruten, som altså tjuvstartet utdelingen lørdag formiddag.

Jensen forteller at det var flere som stemte i år enn i fjor. Han tror vinnerklippet appellerer veldig til de som pleier å stemme.

Vinneren ser du her (ekstern lenke)

– At dette klippet vant er nok overraskende for mange. Jeg tror det har en sammenheng med at det er ferskt. Det har nådd et stort publikum og spredt seg veldig i sosiale medier, sier styrelederen.

Det er kanalene selv som har valgt ut klippene.

– Fjoråret var jo preget av nyhetssendinger og mye terror. Felles for kanalene er at de har valgt ut øyeblikk fra underholdningsprogrammer. Vi pleier å si at TV består av helt magiske øyeblikk. Det er disse vi husker, ikke nødvendigvis hele serier, sier Jensen.

De nominerte var:

 • (TV3) Iselin fra Paradise Hotel forteller historien om kvinnen som brukte en hummer som sexleketøy og endte opp med å føde reker. Kvinnen ble etter det Iselin forteller så oppjaget at hun besvimte. Paradise-deltakeren understreker også at dette er en sann historie.
 • (TV2) TV2 og Visats fotballeksperter møtes til intern fotballkamp. Tvisten er at gutta i Golden Goal har utstyrt både spillere og dommer med utstyr som gir dem elektriske støt – når Johan Golden og Henrik Elvestad føler for det.
 • (NRK) Kari Sangro Olestad og resten av gjengen fra seersuksessen Ingen Grenser når toppen av Snøhetta, etter å ha reist 400 kilometer sammen fra Femundsmarka.
Kari på Snøhetta

Kari Sangro Olestads møte med toppen av Snøhetta var et av NRKs bidrag

Foto: Skjermdump: Ingen grenser fra NRK1
 • (TVNorge) Deltakerene i Alt for Norge skal lære å banne. Bannelærerne velger å begynne med avansert banning.
 • (TV3) Eyvind Hellstrøm rydder opp hjemme hos Hanne Mette, og viser barna hvordan de kan spise god og sunn mat på et stramt budsjett.
 • (TV2) Rapperen Vinnie fremfører sin versjon av Halvdan Sivertsens «Sommerfugl i Vinterland». Sangskribenten selv må ty til tårene.
Halvdan Siversten på hver gang vi møtes

Halvdan Sivertsen måtte ty til tårene da Vinnie tolket en av hans største hits.

Foto: skjermdump / TV2
 • (NRK) NRKs storsatsning på Hurtigruten minutt for minutt ble en seersuksess av rang. Ingenting av det som skjedde var planlagt, som da MS Nord-Norge etter fem og et halvt døgn møtte en vinkende Dronning Sonja om bord på Kongeskipet Norge.
 • (TVNorge) Ylvisbrødrenes taxistunt med en venninne fra barneskolen var utvilsomt et av fjorårets morsomste. Klippet er hentet fra deres talkshow «I kveld med Ylvis».
Ylvis-brødrene

Ylvis-brødrenes «Radio Taxi»-innslag var et av TVNorges bidrag.

Foto: skjermdump / TV Norge

Fjorårets pris gikk til Viasat 4/TV3-programmet Dansken & Fingern for klippet der de henger opp sistnevnte rapper etter kroker.

Året før gikk prisen til TVNorge og Tangerudbakken.

Er du enig i at det var det beste klippet som vant? Si din mening i kommentarfeltet under.

Kulturstrøm

 • Kygo kjøper Oslo-leilighet til 23,5 mill.

  Bergensartisten Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahl har nylig kjøpt seg en leilighet på Aker Brygge i Oslo. Prisen for toppleiligheten på 96 kvadratmeter er ikke mindre enn 23,5 millioner kroner, skriver DN.

  Kygo er tidligere kjent på eiendomsmarkedet for å ha kjøpt tidenes dyreste bolig i Bergen.

  Kygo stakk av med den jeve prisen P3-prisen under P3 Gull 2019.
  Foto: Simen Schulerud, NRK
 • Hollywoods A-kjendiser vil endre fotballen

  Natalie Portman er en av grunnleggerne bak et nytt fotballag i Los Angeles. Med Angel City vil hun gjøre kvinnefotballen like verdsatt som herrefotballen.

  Det hjelper å ha støtte fra det som må være tidenes mest celebre eiere. Men Los Angeles har ikke hatt et kvinnelag på 13 år.

  Kan en gruppe Hollywood-stjerner virkelig endre fotballen?

 • Kate Bush håver inn millioner etter «Stranger Things»-suksessen

  Etter at Kate Bush-låten «Running Up That Hill» fra 1985 ble brukt i sesong fire av Netflix-serien «Stranger Things» har den mildt sagt fått nytt liv.

  Bush har i sommer toppet hitlistene i flere land, og nå melder NME at de britiske artisten har tjent inn over 22 millioner kroner på gjenopplivelsen av låten. Det er nettstedet Luminate som har regnet seg frem til denne summen.

  Låten var på et tidspunkt i juni den mest strømmede sangen i verden.

  Cover av Hounds of Love av Kate Bush