Hopp til innhold

Dette er årets TV-øyeblikk

«Paradise»-Iselins reke-historie stakk av med seieren foran både Halvdan Sivertsen og «Ingen grenser»-gjengen. Er du enig i kåringen?

Iselin Michelsen

Iselin Michelsen og hennes fortelling om reken som formerte seg er vinner av årets TV-øyeblikk.

Foto: skjermdump / TV3

– Vi fikk inn 17.000 stemmer. Omtrent halvparten som har avgitt stemme har gitt den til Iselins rekehistorie, sier Leif Holst Jensen til NRK.no.

Han er styreleder i Gullruten, som altså tjuvstartet utdelingen lørdag formiddag.

Jensen forteller at det var flere som stemte i år enn i fjor. Han tror vinnerklippet appellerer veldig til de som pleier å stemme.

Vinneren ser du her (ekstern lenke)

– At dette klippet vant er nok overraskende for mange. Jeg tror det har en sammenheng med at det er ferskt. Det har nådd et stort publikum og spredt seg veldig i sosiale medier, sier styrelederen.

Det er kanalene selv som har valgt ut klippene.

– Fjoråret var jo preget av nyhetssendinger og mye terror. Felles for kanalene er at de har valgt ut øyeblikk fra underholdningsprogrammer. Vi pleier å si at TV består av helt magiske øyeblikk. Det er disse vi husker, ikke nødvendigvis hele serier, sier Jensen.

De nominerte var:

  • (TV3) Iselin fra Paradise Hotel forteller historien om kvinnen som brukte en hummer som sexleketøy og endte opp med å føde reker. Kvinnen ble etter det Iselin forteller så oppjaget at hun besvimte. Paradise-deltakeren understreker også at dette er en sann historie.
  • (TV2) TV2 og Visats fotballeksperter møtes til intern fotballkamp. Tvisten er at gutta i Golden Goal har utstyrt både spillere og dommer med utstyr som gir dem elektriske støt – når Johan Golden og Henrik Elvestad føler for det.
  • (NRK) Kari Sangro Olestad og resten av gjengen fra seersuksessen Ingen Grenser når toppen av Snøhetta, etter å ha reist 400 kilometer sammen fra Femundsmarka.
Kari på Snøhetta

Kari Sangro Olestads møte med toppen av Snøhetta var et av NRKs bidrag

Foto: Skjermdump: Ingen grenser fra NRK1
  • (TVNorge) Deltakerene i Alt for Norge skal lære å banne. Bannelærerne velger å begynne med avansert banning.
  • (TV3) Eyvind Hellstrøm rydder opp hjemme hos Hanne Mette, og viser barna hvordan de kan spise god og sunn mat på et stramt budsjett.
  • (TV2) Rapperen Vinnie fremfører sin versjon av Halvdan Sivertsens «Sommerfugl i Vinterland». Sangskribenten selv må ty til tårene.
Halvdan Siversten på hver gang vi møtes

Halvdan Sivertsen måtte ty til tårene da Vinnie tolket en av hans største hits.

Foto: skjermdump / TV2
  • (NRK) NRKs storsatsning på Hurtigruten minutt for minutt ble en seersuksess av rang. Ingenting av det som skjedde var planlagt, som da MS Nord-Norge etter fem og et halvt døgn møtte en vinkende Dronning Sonja om bord på Kongeskipet Norge.
  • (TVNorge) Ylvisbrødrenes taxistunt med en venninne fra barneskolen var utvilsomt et av fjorårets morsomste. Klippet er hentet fra deres talkshow «I kveld med Ylvis».
Ylvis-brødrene

Ylvis-brødrenes «Radio Taxi»-innslag var et av TVNorges bidrag.

Foto: skjermdump / TV Norge

Fjorårets pris gikk til Viasat 4/TV3-programmet Dansken & Fingern for klippet der de henger opp sistnevnte rapper etter kroker.

Året før gikk prisen til TVNorge og Tangerudbakken.

Er du enig i at det var det beste klippet som vant? Si din mening i kommentarfeltet under.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)