Hopp til innhold

Åtte nominasjoner til norsk Cannes-film

«Louder than Bombs» og «Bølgen» konkurrerer om de gjeveste prisene under årets Amanda-utdeling.

Louder Than Bombs

ALLEREDE PRISVINNER: Joachim Triers familiedrama «Louder Than Bombs» har allerede vunnet en rekke priser. Onsdag formiddag ble filmen nominert til åtte Amanda-priser.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Den ene filmen ble historisk da den ble tatt ut til hovedprogrammet under filmfestivalen i Cannes, den andre ble en hit blant det norske kinopublikummet.

«Louder Than Bombs» og «Bølgen» er de norske filmene med flest Amanda-nominasjoner.

Flest nominasjoner til Trier

Det er Joachim Triers norske film, med Hollywood-stjernen Jessie Eisenberg i hovedrollen, som er nominert til flest priser:

I tillegg til nominasjon i kategorien for beste film, er regissør Joachim Trier nominert for beste regi, Devin Druid nominert for beste mannlige hovedrolle og Gabriel Byrne, kjent fra Tv-serien «In Treatment», nominert til beste mannlige birolle.

Tidligere har Joachim Triers film «Oslo, 31. august» blitt forbigått av Amanda-juryen. Prisen har også fått kritikk. både av Eskil Vogt, som har vært med på å skrive manus til «Louder Than Bombs», og Thomas Robsahm, som er produsent på Triers ferskeste film.

Seks nominasjoner til «Bølgen»

–Utrolig hyggelig! Det sier produsent for filmen «Bølgen» Martin Sundland fra produkjonsselskapet Fantefilm. «Bølgen» ble sett av over 830 000 nordmenn, og Sundland tror de er nominert til seks priser fordi filmen er godt håndtverk.

Bølgen

PUBIKUMSHIT: «Bølgen» er regissert av Roar Uthaug

Foto: Fantefilm Fiksjon

Jakob Oftebro programleder

Programleder for showet er skuespiller Jakob Oftebro, og prisutdelingen produseres av Rubicon for TV2. Utdelingen er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 20. – 26. august 2016. I år er det totalt 25 langfilmer med i konkurransen, hvorav tre er dokumentarer.

Filmene som vurderes skal ha hatt ordinær kinodistribusjon med premiere i perioden 1. juli 2015 til 30. juni 2016.

Selve utdelingen går av stabelen for 32. gang fredag 26. august og avvikles i to deler. Første prisutdeling er i Haugesund rådhus, og andre prisutdeling sendes direkte på TV2 fra Scandic Maritim Hall klokken 22.15

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter