Hopp til innhold

King bekrefter «The Shining» -oppfølger

Stephen King bekrefter nå på sine hjemmesider at det blir en oppfølger til thrilleren «The Shining.»

Jack Nicholsen og Stephen King

Stephen Kings bok er kanskje aller mest kjent i Stanley Kubricks filmversjon, med Jack Nicholsen i hovedrollen.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

Horrorfansen var fra seg av begeistring da forfatter Stephen King under en forelesning i 2009, hintet om en mulig oppfølger til boka «The Shining», som på norsk heter «Ondskapens hotell».

Nå bekrefter Stephen King at en oppfølger med tittelen «Dr. Sleep» er på vei. Denne helgen leste forfatteren et utdrag fra den nye boken under et besøk ved George Mason University.

– Jeg har alltid lurt på hva som skjedde med han gutten i Ondskapens Hotell, sa King til publikum på bokfestivalen før han leste høyt fra scenen.

Sønnen har blitt voksen

I den nye boken er Danny Torrence, som i «The Shining» er en liten gutt, blitt voksen.

Danny har telepatiske evner, og «ser» og fornemmet ondskap på sin egen måte. I «Dr. Sleep» jobber han på et sykehjem hvor han bruker sine evner til å la pasientene få dø uten smerte. Uheldigvis kommer han i konflikt med en gjeng vampyrer som lever av folks energi.

Originalen som kom ut i 1977, er Kings tredje roman. Boka var en kjempesuksess og etablerte hans status som en prominent forfatter innenfor horrorsjangeren.

Utgivelsesdatoen for den nye boken er foreløpig ukjent.

VIDEO: Stephen King leser et utdrag fra den nye boken

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB