Hopp til innhold

Derrick er tilbake

Etter ti års fravær er det nå klart for at den bayerske barskingen løser mordgåter sommeren gjennom. Og den kommer også i nett-tv.

Derrick
Foto: NRK

– Guten tag, ich bin Derrick, kriminalpolizei, und dies' ist Harry, mein partner.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Denne setningen fra den frakkekledde kriminalinspektøren, var lenge synonymt med fredagskveld for mange nordmenn.

Når man hørte denne kjenningsmelodien skjønte alle at det var Derrick i detektimen på NRK, og mange vil kalle ham herr detektime.

I kveld på NRK1 klokken 23.30 får man altså et gjensyn med både kjenningsmelodi og tyske mordgåter.

Derrick og Klein

Derrick og Klein i sedvanlig positur.

Foto: NRK

Stephan Derrick, spilt av Horst Tappert, hadde stort sett et ansiktsutrykk som sjelden røpte hva han tenkte om de mange mistenkte som florerte i de til tider kompliserte kriminalsakene.

Ved sin side hadde han alltid sin partner, Harry Klein, som ofte fikk jobben med å hente bilen.

Derrick er eksportert til mer enn 100 land, og var i tillegg til Tyskland særlig populær i Japan, Kina, Frankrike, Italia og altså Norge.

Video nsps_upload_2008_12_15_19_21_4_334.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Reportasje fra Dagsrevyen om Horst Tapperts død.

Ti år siden sist

Ikke siden 1999, da den siste av 281 episoder ble sendt, har vi kunnet se den bayerske barskingen på tv, men nå kommer han altså tilbake.

NRKs publikumsservice opplyser at det jevnt og trutt har kommet forespørsler om mannen i frakk med den tøffe kjenningsmelodien i alle disse årene, noe som førte til at senderedaksjonen igjen satte tyskspråklig krim på skjemaet igjen.

Det var Horst Tappert spilte tittelrollen, og han ble veldig populær blant spenningshungrige nordmenn som stort sett bare hadde én kanal på den tiden.

Han døde i fjor og fikk også arbeidet som skuespiller utenom denne serien, men det er altså som politi nordmenn vil huske ham.

I første omgang kommer vi til å møte vår tyske venn mandager i hele sommer, foreløpig fram til og med 24. August. Men det er planer om å sende alle 281 episodene, så da er det bare å stille klokka og eventuelt stille inn PVR’n for mange tyskspråklige spenningstimer framover, som selvsagt er tekstet på

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

. (beklager, det ble visst bokmål denne gangen).

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.