NRK Meny
Normal

Depp spiller gitar på ny Dylan-plate

Da Elvis Costello ikke kunne komme til studioet dukket Johnny Depp opp som gitarvikar.

Bob Dylan og Johnny Depp

SAMARBEIDER: Bob Dylan er ingen kjent bassist og Johnny Depp er ingen kjent gitarist. Men på den nye platen får begge gjort noe de ikke har for vane.

Foto: NTB/Frazer Harrison / NTB scanpix/AFP

T-Bone Burnett

BIFF: Produsent T-Bone Burnett, som jo egentlig heter Joseph Henry Burnett, har produsert flere store internasjonale artister. Nå jobber han sammen med blant annet Johnny Depp om et nytt Bob Dylan-prosjekt.

Foto: JC Olivera / Afp/NTB Scanpix

Skuespiller Johnny Depp bidrar som gitarist på en ny musikkutgivelse der kjente artister tolker tekster som Dylan aldri fikk brukt. Det skriver New Musical Express.

Platen har fått navnet «Lost on the River: The New Basement Tapes» og blir produsert av T-Bone Burnett.

– Dette er ikke annenrangs Dylan-tekster. Det er bare tekster han aldri fikk fullført, sier Burnett til Los Angeles Times.

Kjente artister som Marcus Mumford (Mumford & Sons), Jim James (My Morning Jacket) og Elvis Costello bidrar på platen som slippes denne høsten. Det vil i tillegg bli laget en dokumentar om innspillingen.

Det var faktisk på grunn av at Elvis Costello meldte avbud at nettopp Johnny Depp fikk muligheten til å spille gitar på låten «Kansas City». Costello hadde en spillejobb og meldte avbud i siste sekund.

Depp var bare tilfeldigvis innom studioet i Los Angeles for å besøke en venn, men ble spurt om å bidra. Amerikaneren er jo tross alt en i aller høyeste grad habil gitarist.

I tillegg til studiojobbingen med Dylan-albumet har Johnny Depp opptrådt sammen med Aerosmith, Willie Nelson, Marilyn Manson, Alice Cooper og The Black Keys.

– Stor musikk blir til når en gruppe musikere samles for alles beste. Det er en dyp brønn av støtte og sjenerøsitet i rommet til enhver tid, som gjenspeiler den enorme sjenerøsiteten Bob (Dylan, journ.anm.) har vist oss ved å dele disse tekstene med oss, sier Burnett.

Johnny Depp, The Black Keys

RUTINERT: Dylan-prosjektet er langt ifra første gang Johnny Depp involverer seg i det musikalske universet. Under MTV Movie Awards i 2012 spilte skuespilleren sammen med The Black Keys. I etterkant var det snakk om at Depp skulle bli med i bandet til Auerbach, men det skjedde aldri.

Foto: Matt Sayles / Ap/NTB Scanpix