NRK Meny
Normal

Depp spiller gitar på ny Dylan-plate

Da Elvis Costello ikke kunne komme til studioet dukket Johnny Depp opp som gitarvikar.

Bob Dylan og Johnny Depp

SAMARBEIDER: Bob Dylan er ingen kjent bassist og Johnny Depp er ingen kjent gitarist. Men på den nye platen får begge gjort noe de ikke har for vane.

Foto: NTB/Frazer Harrison / NTB scanpix/AFP

T-Bone Burnett

BIFF: Produsent T-Bone Burnett, som jo egentlig heter Joseph Henry Burnett, har produsert flere store internasjonale artister. Nå jobber han sammen med blant annet Johnny Depp om et nytt Bob Dylan-prosjekt.

Foto: JC Olivera / Afp/NTB Scanpix

Skuespiller Johnny Depp bidrar som gitarist på en ny musikkutgivelse der kjente artister tolker tekster som Dylan aldri fikk brukt. Det skriver New Musical Express.

Platen har fått navnet «Lost on the River: The New Basement Tapes» og blir produsert av T-Bone Burnett.

– Dette er ikke annenrangs Dylan-tekster. Det er bare tekster han aldri fikk fullført, sier Burnett til Los Angeles Times.

Kjente artister som Marcus Mumford (Mumford & Sons), Jim James (My Morning Jacket) og Elvis Costello bidrar på platen som slippes denne høsten. Det vil i tillegg bli laget en dokumentar om innspillingen.

Det var faktisk på grunn av at Elvis Costello meldte avbud at nettopp Johnny Depp fikk muligheten til å spille gitar på låten «Kansas City». Costello hadde en spillejobb og meldte avbud i siste sekund.

Depp var bare tilfeldigvis innom studioet i Los Angeles for å besøke en venn, men ble spurt om å bidra. Amerikaneren er jo tross alt en i aller høyeste grad habil gitarist.

I tillegg til studiojobbingen med Dylan-albumet har Johnny Depp opptrådt sammen med Aerosmith, Willie Nelson, Marilyn Manson, Alice Cooper og The Black Keys.

– Stor musikk blir til når en gruppe musikere samles for alles beste. Det er en dyp brønn av støtte og sjenerøsitet i rommet til enhver tid, som gjenspeiler den enorme sjenerøsiteten Bob (Dylan, journ.anm.) har vist oss ved å dele disse tekstene med oss, sier Burnett.

Johnny Depp, The Black Keys

RUTINERT: Dylan-prosjektet er langt ifra første gang Johnny Depp involverer seg i det musikalske universet. Under MTV Movie Awards i 2012 spilte skuespilleren sammen med The Black Keys. I etterkant var det snakk om at Depp skulle bli med i bandet til Auerbach, men det skjedde aldri.

Foto: Matt Sayles / Ap/NTB Scanpix

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP