Denne Super Bowl-reklamen ble for mye for amerikanerne

Forsikringsselskapet Nationwide måtte forklare seg etter at de sendte en reklame om barnedødsfall under pausen til sportsbegivenheten Super Bowl.

Når over hundre millioner amerikanere benker seg foran TV-skjermen for å se Super Bowl, er det langt mer enn selve kampen som får oppmerksomhet. I år ble opptredenen til Katy Perry et hett tema, det samme gjaldt en alvorlig reklame fra forsikringsselskapet Nationwide.

I en 47 sekunder lang videosnutt får man se en ung, amerikansk gutt som snakker om tingene han aldri vil få oppleve – å sykle, få jentelus, reise verden rundt eller gifte seg – fordi han dør i en ulykke som barn.

«Den vanligste grunnen til barnedødsfall er ulykker som kunne vært unngått», slår reklamen deretter fast.

Forsikringsreklamen ble kjapt et av de mest diskuterte temaene på Twitter, og mange mente reklamen var for dyster og deprimerende til å bli vist i forbindelse med sportsarrangementet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det tok heller ikke lang tid før Twitter-kontoen NationwideKillsKids dukket opp, som kaller Nationwides kampanje for den verste reklamen noensinne.

Ville starte en samtale

Senere på søndagskvelden så forsikringsselskapet seg nødt til å sende ut en pressemelding om reklamekampanjen som hadde rullet over skjermen.

«Unngåelige ulykker i hjemmet er den største dødsårsaken til barnedødsfall i USA. Det er noe de fleste ikke vet. Nationwide har laget en Super Bowl-reklame som har skapt en debatt. Målet med reklamen var også å starte en samtale, ikke å selge forsikringer», het det i uttalelsen fra selskapet.

Super Bowl er en av de mest attraktive annonseplassene for amerikanske bedrifter, og det er årlig knyttet store forventninger til de ulike reklamene, som nærmest er blitt et kulturelt fenomen.

I 2015 kostet et 30 sekunder reklameinnslag under Super Bowl 4.5 millioner dollar, tilsvarende nærmere 35 millioner kroner.

Forsikringsselskapet Nationwide hadde penger nok til en annen reklame i løpet av sportseventet.

Det var et mer lystbetont reklameinnslag, hvor skuespilleren Matt Damon blir forsøkt luktet på av skuespilleren Mindy Kaling:

Kulturstrøm

 • Skal samarbeide med Nasjonalmuseet

  Kathrine og Cecilie Fredriksen, døtrene til skipsreder John Fredriksen, har inngått et samarbeid med Nasjonalmuseet verdt flere hundre millioner kroner. De skal blant annet etablere en stor samling moderne kunst, skriver Aftenposten.

 • – Ungt teater uten skjermdistanse

  – Det står bra til med teater for ungdom i Norge, mener NRKs teaterkritiker. Hun har tatt for seg to forestillinger om tabu, selvbilde og kvinnelig seksualitet som tar ungt publikum på alvor. Den ene i et nøkternt scenebilde med kun en avkledd skuespiller på scenen, «Dritt/La Merda» (bildet). Den andre i en overdådig scenografi der det ikke blir spart på noe som kunne ha referanser til romantikk, intimitet og sex, «Bare en våt munn». – Det er eksplisitt og avkledd, forestillinger som går rett inn i tematikk mange unge har en skjermdistanse til, sier Karen Frøsland Nystøyl. Hør anmeldelsene fra Heddadagene i Studio 2.

  Helga Guren i Dritt / La Merda
  Foto: Heddadagene/Rogaland Teater
 • Telenor må betale gigantgebyr

  Konkurranseklagenemnda har gitt Konkurransetilsynet fullt medhold i at Telenor har misbrukt sin dominerende stilling i det norske mobilmarkedet og opprettholder gebyret på 788 millioner kroner, som er det høyeste gebyret ilagt et foretak i Norge.