Hopp til innhold

Denne filmen er hetest på kino akkurat nå

LONDON (NRK): En antiheltfilm har overtatt førsteplassen på kinotoppen i Norge og USA. Vi møtte trekløveret bak storsuksessen: Antihelten, muskelskurken og regissøren.

Ryan Reynolds

MR. DEADPOOL: Kanadiske Ryan Reynolds var selv en av initiativtakerne til å lage filmversjon av tegneseriefiguren Deadpool. Publikums respons er overveldende og gir klingende kinomynt.

Foto: NRK

– Vi trenger kanskje ikke nok en ny superheltfilm, men vi trenger definitivt en ny «Deadpool»-film!

Ryan Reynolds har hollywoodsk smil og selvtillit når han forteller om filmen som troner øverst på norske kinobesøkslister, så vel som amerikanske: «Deadpool 2».

– Deadpool fyller jo rollen som en antihelt. Men det er galskap hvor stor superheltsjangeren er blitt. Jeg tenker hele tiden den vil dale. Men filmene er så bra nå, stadig mer sofistikerte. Publikum elsker dem – og jeg elsker dem.

NRK-anmelder: – Kreativ gladvold

«Deadpool 2» er en sleivsparket superheltsatire, og Reynolds har hovedrollen som den rappkjeftede og rødkledde antihelten Deadpool.

Filmpolitiet trillet terningkast 5 og omtalte det som en film fullstappet med «treffsikker og kreativ gladvold».

Og nettopp kreativitet og glede var hovedingrediensene under selve innspillingen, og nøkkelen til suksessen, mener hovedrolleinnehaver Reynolds:

– I oppfølgeren trengte vi ikke å forklare noe, vi kunne gå rett inn i moroa, og Deadpools fullstendige galskap. Alle i teamet elsker «Deadpool»-karakteren, og det tror jeg skinner gjennom på filmlerretet.

Deadpool

ANTIHELT: I originalfilmen "Deadpool" (2016) går hovedkarakteren fra å være kreftsyk til å få all verdens superkrefter. Og humor og harselas gjennomsyrer både originalen og oppfølgeren.

Foto: Joe Lederer

Ellevill lek i sandkassa

Regissør David Leitch har gjort det aller meste i filmverdenen, som regissør, produsent, og stuntmann for Brad Pitt og Jean Claude van Damme. Men å regissere komedier var nytt for ham.

David Leitch

KOMEDIEDEBUTANT: David Leitch sier det var en skrekkblandet fryd å regissere sin første komedie. Men blir han spurt om å regissere en eventuell "Deadpool 3" er svaret et rungende ja.

Foto: NRK

– Det var en formidabel utfordring å få. Men så begynte jeg å tenke på denne verdenen, hvor morsomt det kunne bli å leke i den elleville sandkassa, med talentfulle folk som Ryan. Det føltes som en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Leitch.

At superheltfilmer dominerer filmmarkedet for tiden, er noe Deadpool-universet høster rause frukter av, mener han.

– «Deadpool» vil alltid være anti-superheltfilmen. Vi har luksusen av å være respektløse og gjøre narr av de andre superheltfilmene. Så jo større den sjangeren den blir, jo mer har vi å boltre oss i.

Om å få drømmekroppen: – Bli født på ny

Men om filmen har en anti-superhelt, har den også en muskuløs skurk. Josh Brolin spiller hardhausen og testosteronbomben Cabel, som kan gi enhver mann kroppslige komplekser.

– Hvis jeg vil ha den kroppen, hva bør jeg gjøre?

– Bli født på ny, som en annen! Nei, jeg bare spøker. Alle har mulighet til det, du må bare ha disiplin. Null sukker, være på gymmen tre timer i døgnet. Men hvem har lyst til å gjøre det? Et bortkastet liv, sier Brolin.

Og den som tror filminnspillinger er glamorøse saker, vil kanskje revurdere etter å ha fått presentert følgende dagsforløp på filmsettet.

– Jeg måtte stå opp rundt klokka 01.30-02.00, trene tre timer, så sitte tre og en halv time i sminken, og så jobbe på filmsettet i 12–13 timer. For å si det sånn: Jeg er glad det ikke er en TV-serie!

Josh Brolin

SKUESPILLERSKURK: Josh Brolin er ikke bare interessert i film, han leser for tiden Karl Ove Knausgård. Etter flere forsøk på å uttale navnet riktig, "Nausgar?", "Kamsker?", landet han til slutt på noe i nærheten av norsk.

Foto: NRK

Frikvarter fra verden

Og en ting er stjernetrekløveret enige om. Komedien og antiheltfilmen handler om noe mer enn bare å få folk til å le.

– Det vi måtte ta bort fra manuset, var ting som ble for støtende. Jeg tror folk kommer for å se denne filmen for å glemme mye av det som skjer i verden, ikke for å bli påminnet om det, sier Reynolds.

Og Brolin føyer til:

– Vi trenger humor. For vi trenger et friskt pust og et frikvarter fra den verden vi lever i.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.