Hopp til innhold

Denne 19-åringen tror musikkekspertene mest på i 2019

Marie Ulven (19), bedre kjent som artisten Girl in Red, blir spådd et rosenrødt 2019. Her er artistene ekspertene har mest tro på i 2019.

– Det er poprock som slår deg rett i trynet, sier prosjektleder Einar Idsøe Eidsvåg i Music Norway, en organisasjon som jobber med eksport av norsk musikk.

Han snakker om Girl in Red, som Eidsvåg tror kommer til å få et rosenrødt 2019. Det er han ikke alene om å mene.

– Hun har funnet seg en egenart på veldig kort tid. Hun er veldig lite jålete. Veldig rett på, sier P3s musikksjef Daniel Ramberg.

The girl in red

The Girl in Red, eller Marie Ulven som hun egentlig heter, nevnes som en av de heteste artistene i musikkåret 2019.

Foto: P3

19 år gamle Marie Ulven fra Horten, som hun egentlig heter, vant Årets Urørt i 2018 og har allerede rukket å bli en populær artist.

– Hun er veldig ung, lager veldig kule låter og har millioner av avspillinger på Spotify, mener musikkanmelder Sofie Braseth i Dagbladet.

Rockebandet ikke så dødt som man trodde

The Girl in Red har bygget opp populariteten på gitarbasert poprock. Det er hun ikke alene om å gjøre.

Gitarmusikk og rockeband-formatet er nemlig en sporbar trend blant musikkstjernene ekspertene tror vil skinne aller høyest i året som så vidt er i gang.

– Vi så blant de nominerte til årets urørt at det var mye gitarbasert musikk der. Det går selvfølgelig i bølger, men det viser jo at bandformatet ikke er så dødt som vi trodde det var, sier Ramberg.

Det går på bekostning av den elektroniske dansemusikken (EDM), som superstjerner som Kygo, Alan Walker og Matoma har bygget seg internasjonalt på de siste årene.

– Jeg skal ikke si at EDM-tiden er forbi, men musikken er mer mangefasettert nå. Elektronisk musikk er fortsatt trendy, men det er andre uttrykk som også kommer frem, sier Eidsvåg.

Ella Marie med bandet ISAK

Ella Marie Hætta Isaksen ble kjent for hele Norge da hun vant Stjernekamp i fjor. Hun står i spissen for bandet ISÁK, som spiller elektronisk musikk fusjonert med joik.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sterke kvinner på fremmarsj

– Jeg ser en tendens til at mange unge, tøffe kvinnelige artister er på fremmarsj. Du har Girl in Red, Sigrid, Astrid S og Amanda Tenfjord, sier Braseth i Dagbladet.

Hun trekker fram bandet ISÁK, med «Stjernekamp»-vinner Ella Marie Hætta Isaksen i spissen, som en av de fremste artistene å spisse ørene for i 2019.

Larsiveli

Larsiveli er et raptalent som fort kan få gjennombruddet sitt i 2019, tror musikksjef Daniel Ramberg i P3.

Foto: Mattis Folkestad / NRK

P3-musikksjef Ramberg nevner rapperen Larsiveli fra Horten og Oslo-bandet Mall Girl som andre navn å følge i 2019.

Boy Pablo var en av Urørt-artistene som fikk spille på P3-scenen på Slottsfjell i fjor.

Bergensartisten Boy Pablo var en av finalistene under fjorårets Urørt, og har nettopp avsluttet en turné i USA og Asia. Men Einar Idsøe Eidsvåg i Music Norway mener 20 år gamle Nicolas Pablo Rivera Munõz kan nå enda bredere i 2019.

Foto: Kim Erlandsen / NRK/P3

Bergensartisten Boy Pablo og den klassiske fiolinisten Eldbjørn Hemsing trekkes fram av Eidsvåg i Music Norway.

Tan Dun og Eldbjørg Hemsing

Fiolinist Eldbjørg Hemsing spås et lyst 2019 av Eidsvåg i Music Norway. Hun er for tiden aktiv i Kina, der hun samarbeider med komponisten Tan Dun, blant annet kjent for filmmusikken til «Snikende tiger, skjult drage".

Foto: Bård Skar/NRK

Eidsvåg bemerker at det er vanskeligere å få øye på de aller største stjerneskuddene i år enn det har vært tidligere.

– Det er for så vidt mange å ta av, men det er ikke én klar artist man bare vet kommer til å smelle, som en Matoma, Kygo eller som Sigrid var i fjor. Det er et litt vanskeligere landskap å spå nå, et litt annet lydbilde, sier Eidsvåg.

Kulturstrøm

  • Ber regjeringen fjerne taket på den norske ordningen

    Meghan Beaton i Filmkommisjonen mener Norge har verdens minst konkurransedyktige insentivordning.

    Slik den er i dag har Norge en fast pott med penger, eller et tak, som deles ut til noen heldige produksjoner.

    Kulturminister Anette Trettebergstuen sier hun jobber for å fjerne det øvre taket.