NRK Meny
Normal

Finding Nymo

Proffstorbandet Denada slo knock-out på Barentsjazz i Tromsø.

Denada på Barentsjazz
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Hør "Finding Nymo"

Barentsjazz - Intervju Helge Sunde/Denada

Helge Sundes Ensemble Denada (tidl. Norske Store Orkester) åpnet serien på fire storbandkonserter under årets utgave av Barentsjazz, Tromsø internasjonale jazzfestival. Musikken var fra bandets nye album, Finding Nymo, som ble sluppet på JazzFest Berlin og Barentsjazz i Tromsø. All musikk er nye komposisjoner skrevet og arrangert av bandets leder, Helge Sunde.

Nymo-brødrene

Programmet inneholdt blant annet ”Italian Suite” i tre deler, og tittelkuttet ”Finding Nymo”. Dette sikter selvsagt til brødrene Atle og Frode Nymo fra Valnesfjord i Fauske. De er begge blant landets fremste saksofonister og solister i Ensemble Denada.

Saksofonistbrødrene Atle og Frode Nymo
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Kassa tom

Musikken i Tromsø satt som et skudd. Helge Sunde hadde all grunn til å være fornøyd med ensembel-spill og soloprestasjoner. ”Vekstedet” på Tromsø kulturhus var fylt til ripa ev et privilegert publikum. Det er nemlig ikke flere som får høre den nye Denada-musikken live med det første. Kassa er tom, og flere lanseringskonserter i Europa er avlyst på grunn av finanskrisa.

Sendinger

Denada-konserten sendes i Jazzklubben på P2 søndag 29/11 kl. 22.05, med reprise mandag 30/11 kl. 14.03

NRK Jazz tok opp hele storband-serien på Barentsjazz, og disse konsertene vil også bli sendt i Jazzklubben utover vinteren:

 • Tromsø Storband - 6/12
 • Norrbotten Big Band - 10/1
 • Barents Composers' Orchestra - sendedato kunngjøres senere

Kulturstrøm

 • 1,3 milliarder falske kontoer

  Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

 • Mari Boine på Stupetårnet

  Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

  Mari Boine på Varangerfestivalen
  Foto: Knut-Sverre Horn / NRK