Normal

Finding Nymo

Proffstorbandet Denada slo knock-out på Barentsjazz i Tromsø.

Denada på Barentsjazz
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Hør "Finding Nymo"

Barentsjazz - Intervju Helge Sunde/Denada

Helge Sundes Ensemble Denada (tidl. Norske Store Orkester) åpnet serien på fire storbandkonserter under årets utgave av Barentsjazz, Tromsø internasjonale jazzfestival. Musikken var fra bandets nye album, Finding Nymo, som ble sluppet på JazzFest Berlin og Barentsjazz i Tromsø. All musikk er nye komposisjoner skrevet og arrangert av bandets leder, Helge Sunde.

Nymo-brødrene

Programmet inneholdt blant annet ”Italian Suite” i tre deler, og tittelkuttet ”Finding Nymo”. Dette sikter selvsagt til brødrene Atle og Frode Nymo fra Valnesfjord i Fauske. De er begge blant landets fremste saksofonister og solister i Ensemble Denada.

Saksofonistbrødrene Atle og Frode Nymo
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Kassa tom

Musikken i Tromsø satt som et skudd. Helge Sunde hadde all grunn til å være fornøyd med ensembel-spill og soloprestasjoner. ”Vekstedet” på Tromsø kulturhus var fylt til ripa ev et privilegert publikum. Det er nemlig ikke flere som får høre den nye Denada-musikken live med det første. Kassa er tom, og flere lanseringskonserter i Europa er avlyst på grunn av finanskrisa.

Sendinger

Denada-konserten sendes i Jazzklubben på P2 søndag 29/11 kl. 22.05, med reprise mandag 30/11 kl. 14.03

NRK Jazz tok opp hele storband-serien på Barentsjazz, og disse konsertene vil også bli sendt i Jazzklubben utover vinteren:

 • Tromsø Storband - 6/12
 • Norrbotten Big Band - 10/1
 • Barents Composers' Orchestra - sendedato kunngjøres senere

Kulturstrøm

 • Bøker om natur til utlandet

  De engelskspråklige verdensrettighetene til Torbjørn Ekelunds bøker, i den såkalte nature writing-tradisjonen, er solgt til det canadiske forlaget Greystone Books. Den norske forfatteren er akkurat nå aktuell med boken «Stiens historie» her på berget – som også ble solgt til et nederlandsk forlag før norsk utgivelse. (NTB)

  Torbjørn Ekelund
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Tidal taper penger

  Strømmetjenesten Tidal, med utgangspunkt i norske Wimp, fortsetter å tape penger, skiver DN. Siden rapperen Jay Z kjøpte selskapet i 2015 har det gått med 863 millioner i underskudd. Eierne mener likevel de skal tjene penger i framtida.

  Jay-Z
  Foto: NRK
 • Lillegravens krimdebut til utlandet

  Når lyriker og brageprisvinner Ruth Lillegraven denne uken debuterer som thrillerforfatter med «Alt er mitt», er romanen allerede solgt til Tyskland og Polen. Det tyske forlaget Ullstein Buchverlage, satser på krim og har blant annet Jo Nesbø og Camilla Läckberg i stallen, sikret seg de tyske rettighetene mandag, skriver Kagge forlag i en pressemelding.

  Ruth Lillegraven 2013 Brageprisen
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix