Finding Nymo

Proffstorbandet Denada slo knock-out på Barentsjazz i Tromsø.

Denada på Barentsjazz
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Hør "Finding Nymo"

Barentsjazz - Intervju Helge Sunde/Denada

Helge Sundes Ensemble Denada (tidl. Norske Store Orkester) åpnet serien på fire storbandkonserter under årets utgave av Barentsjazz, Tromsø internasjonale jazzfestival. Musikken var fra bandets nye album, Finding Nymo, som ble sluppet på JazzFest Berlin og Barentsjazz i Tromsø. All musikk er nye komposisjoner skrevet og arrangert av bandets leder, Helge Sunde.

Nymo-brødrene

Programmet inneholdt blant annet ”Italian Suite” i tre deler, og tittelkuttet ”Finding Nymo”. Dette sikter selvsagt til brødrene Atle og Frode Nymo fra Valnesfjord i Fauske. De er begge blant landets fremste saksofonister og solister i Ensemble Denada.

Saksofonistbrødrene Atle og Frode Nymo
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Kassa tom

Musikken i Tromsø satt som et skudd. Helge Sunde hadde all grunn til å være fornøyd med ensembel-spill og soloprestasjoner. ”Vekstedet” på Tromsø kulturhus var fylt til ripa ev et privilegert publikum. Det er nemlig ikke flere som får høre den nye Denada-musikken live med det første. Kassa er tom, og flere lanseringskonserter i Europa er avlyst på grunn av finanskrisa.

Sendinger

Denada-konserten sendes i Jazzklubben på P2 søndag 29/11 kl. 22.05, med reprise mandag 30/11 kl. 14.03

NRK Jazz tok opp hele storband-serien på Barentsjazz, og disse konsertene vil også bli sendt i Jazzklubben utover vinteren:

 • Tromsø Storband - 6/12
 • Norrbotten Big Band - 10/1
 • Barents Composers' Orchestra - sendedato kunngjøres senere

Kulturstrøm

 • Fra Freddie til Bond-skurk

  På en pressekonferanse i dag bekreftet produsentene at Rami Malek blir skurken i Bond-filmen som spilles i nå, blant annet i Norge. Malek,som nylig fikk Oscar for sin rolle som Freddie Mercury, lovet under pressekonferansen å gjøre livet til agent 007 vanskelig.

 • Molde er årets kulturskolekommune

  Molde ble i dag kåret til årets kulturskolekommune. Prisen ble overrekt under Lederkonferansen. Det er første gang en kommune i Møre og Romsdal får prisen.

  Molde ble Årets kulturskolekommune
  Foto: Norsk kulturskoleråd
 • Ny leder i PEN

  Kjersti Løken Stavrum ble valgt til ny leder i Norsk PEN på organisasjonens årsmøte 24. april. Hun er tidligere redaktør og journalist i en rekke publikasjoner, herunder Aftenposten (A-magasinet og Aften), samt tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund. Kjersti Løken Stavrum tar over ledervervet etter William Nygaard, tidligere administrerende direktør i Aschehoug. PEN er verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon.