NRK Meny
Normal

Finding Nymo

Proffstorbandet Denada slo knock-out på Barentsjazz i Tromsø.

Denada på Barentsjazz
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Hør "Finding Nymo"

Barentsjazz - Intervju Helge Sunde/Denada

Helge Sundes Ensemble Denada (tidl. Norske Store Orkester) åpnet serien på fire storbandkonserter under årets utgave av Barentsjazz, Tromsø internasjonale jazzfestival. Musikken var fra bandets nye album, Finding Nymo, som ble sluppet på JazzFest Berlin og Barentsjazz i Tromsø. All musikk er nye komposisjoner skrevet og arrangert av bandets leder, Helge Sunde.

Nymo-brødrene

Programmet inneholdt blant annet ”Italian Suite” i tre deler, og tittelkuttet ”Finding Nymo”. Dette sikter selvsagt til brødrene Atle og Frode Nymo fra Valnesfjord i Fauske. De er begge blant landets fremste saksofonister og solister i Ensemble Denada.

Saksofonistbrødrene Atle og Frode Nymo
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Kassa tom

Musikken i Tromsø satt som et skudd. Helge Sunde hadde all grunn til å være fornøyd med ensembel-spill og soloprestasjoner. ”Vekstedet” på Tromsø kulturhus var fylt til ripa ev et privilegert publikum. Det er nemlig ikke flere som får høre den nye Denada-musikken live med det første. Kassa er tom, og flere lanseringskonserter i Europa er avlyst på grunn av finanskrisa.

Sendinger

Denada-konserten sendes i Jazzklubben på P2 søndag 29/11 kl. 22.05, med reprise mandag 30/11 kl. 14.03

NRK Jazz tok opp hele storband-serien på Barentsjazz, og disse konsertene vil også bli sendt i Jazzklubben utover vinteren:

 • Tromsø Storband - 6/12
 • Norrbotten Big Band - 10/1
 • Barents Composers' Orchestra - sendedato kunngjøres senere

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix