NRK Meny
Normal

Den vandrende kamelen Klara

Den er i ferd med å bli den nye Mikkel Rev - en sang som alle kan, men ingen vet hvordan har skrevet. Barnesangen "Kamelen Klara" har levd sitt eget liv.

Kamel
Foto: HASSAN AMMAR / AFP

Hør: Kamelen Klara

"En tiger er for diger, og en flodhest er for brei..." Slik begynner sangen "Kamelen Klara", en barnevise som med sin enkle, litt pussige tekst og morsomme bevegelser synges i barnehager rundt om i landet.

Levd sitt eget liv

Sangen ble opprinnelig skrevet i 1981, av tekstforfatter Knut Anders Løken. Melodien er ved Carl Fredrik Falkenberg. Selv om sangen ikke har blitt gitt ut i orginalversjon før nå, er den godt kjent blant barn over hele landet.

For i 27 år har sangen levd sitt helt eget liv, uten at forfatteren skjønner helt hvordan det har skjedd.

- Vi skjønner ikke helt selv hvordan den har spredt seg, men tror at noen som jobber ved lærerskole kan ha hørt oss synge den en gang, sier Løken.

Ulik den opprinnelige

Han synes det er utrolig hyggelig at mange barn kan sangen hans, selv om den som synges i barnehager rundt omkring er ganske ulik den opprinnelige. Men når andre mennesker har gitt ut deler av låta uten at navnet til ham og melodiforfatter er nevnt, har han reagert.

- TONO ringte oss og advarte om at sangen var i ferd med å bli den nye Mikkel Rev - altså en sang mange kjenner, men ingen kjenner opphavet til. Det har gitt oss et spark til å utgi låta i orginalversjon, forteller Knut Anders Løken.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix