NRK Meny
Normal

Den store reisen - Episode 6

De norske familiene har vært en god stund hos hver sin stamme, og blir stadig mer fortrolige med tilværelsen. Vennskapsbåndene har blitt sterke.

Reidar finner vann
Foto: Strix / NRK

Nå begynner familiene å bli mer delaktige i alle de daglige gjøremålene som tilfaller menn og kvinner i stammen. Nordmennene merker i større grad at stammene har et stort arbeid med å skaffe mat og andre nødvendigheter til folk og fe.

Familien Alsos bygger kano

Alle mann i arbeid!

Foto: Strix / NRK

I Indonesia sliper mentawaiene øksene sine og tar med seg Alsos-guttene ut i skogen. De tror de skal være med ut for å hugge ved, men det viser seg raskt at det er noe ganske annet mentawaiene har i tankene.

I Namibia begynner vannkildene til himbaene å tørke ut. Det er mennenes oppgave å sørge for vannforsyningene. Reidar har på sin side en egen teori på hvordan himbaene skal finne vann og introduserer konseptet ønskekvist. Det har himbaene aldri sett før.

I Ecuador får Christin nye oppgaver å bryne seg på. Når en av jegerne i stammen kommer tilbake fra jakt med en ape, blir det Christin sin oppgave å partere apen, til mye skrik og skrål fra døtrene i Prøis-familien. Christin selv er heller ikke videre positivt innstilt.

SE: Episode 6 i nett-TV!