Den store reisen - Episode 4

Det har gått en stund siden de norske familiene reiste hjemmefra, og førsteinntrykkene fra deres nye omgivelser har lagt seg.

Kristine og himba-guttene
Foto: NRK

SE FØRPREMIEREN PÅ FJERDE EPISODE

I Ecuador begynner familien Prøis å bli godt kjent med waoraniene de bor hos, men de synes fortsatt det er vanskelig å huske hva hver enkelt heter. Nå har de funnet sin egen løsning på det problemet.

De unge guttene i waoranistammen har på sin side virkelig begynt å få øynene opp for de blonde norske jentene, og Tuva og Aurora får uventet oppmerksomhet fra de unge mennene.

Gry og kvinnene

Gry begynner å bli godt kjent med kvinnene i stammen.

Foto: NRK

Gry har funnet en god tone med kvinnene i stammen i Indonesia, og hun hjelper villig til med deres arbeidsoppgaver. Men når Stein blir syk blir familien rådville.

Men mentawaiene har en løsning, og gjør sitt for at Stein skal bli bra igjen.

I Namibia begynner familien Berg å splittes i forhold til å ta innover seg himbaenes livsstil. Mens Reidar og Kristine stadig kommer nærmere himbaene, har Karin og Ida fortsatt problemer med å innrette seg etter stammens skikker.

Men når en av himbakvinnene føder et barn, får Karin en spesiell oppgave. Det endrer hennes forhold til himbakvinnene for resten av oppholdet.

SE: Alle tidligere episoder

Kulturstrøm

 • Rekordmange vil på folkehøgskole

  Aldri før har folkehøgskolene mottatt flere søknader enn i år sier informasjonsrådgiver for Folkehøgskolene Marit Asheim. Så langt i år har folkehøgskolene mottatt 11 prosent flere søknader enn på samme tid i fjor, og det er altså det høyeste søkertallet noensinne. (NTB)

  ELVERUM
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Slutt for tradisjonsrik sjokolade

  Lohengrin-sjokoladen går ut av produksjon sier kommunikasjonsdirektør Celin Huseby i Mondelez International som eier Freia i et intervju med Aftenposten. Sjokoladen ble utformet av Nationaltheatrets arkitekt Henrik Bull i anledning premieren på Richard Wagners opera Lohengrin i 1911.

  lohengrin
 • Første LGBT-film fra Bollywood

  For første gang lar en stor Bollywood-produksjon et forhold mellom to av samme kjønn være kjernen i et kjærlighetsdrama. I et intervju med BBC forteller regissøren at intensjonen var å lage en familiefilm som er med å normalisere homofili. India opphevet i september i fjor en lov som forbyr homofil sex.