NRK Meny
Normal

Den store reisen - Episode 4

Det har gått en stund siden de norske familiene reiste hjemmefra, og førsteinntrykkene fra deres nye omgivelser har lagt seg.

Kristine og himba-guttene
Foto: NRK

SE FØRPREMIEREN PÅ FJERDE EPISODE

I Ecuador begynner familien Prøis å bli godt kjent med waoraniene de bor hos, men de synes fortsatt det er vanskelig å huske hva hver enkelt heter. Nå har de funnet sin egen løsning på det problemet.

De unge guttene i waoranistammen har på sin side virkelig begynt å få øynene opp for de blonde norske jentene, og Tuva og Aurora får uventet oppmerksomhet fra de unge mennene.

Gry og kvinnene

Gry begynner å bli godt kjent med kvinnene i stammen.

Foto: NRK

Gry har funnet en god tone med kvinnene i stammen i Indonesia, og hun hjelper villig til med deres arbeidsoppgaver. Men når Stein blir syk blir familien rådville.

Men mentawaiene har en løsning, og gjør sitt for at Stein skal bli bra igjen.

I Namibia begynner familien Berg å splittes i forhold til å ta innover seg himbaenes livsstil. Mens Reidar og Kristine stadig kommer nærmere himbaene, har Karin og Ida fortsatt problemer med å innrette seg etter stammens skikker.

Men når en av himbakvinnene føder et barn, får Karin en spesiell oppgave. Det endrer hennes forhold til himbakvinnene for resten av oppholdet.

SE: Alle tidligere episoder

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK