Normal

Den store reisen - episode 2

Familiene har akkurat kommet fram til stammene de skal bo sammen med. Nå starter hverdagen

Alsos-gutta jobber
Foto: STRIX / NRK

Familien Berg med høvdingen
Foto: STRIX / NRK

Familien Berg fra Stjørdal har kommet fram til nomadefolket Himbaene som lever helt nord i Namibia. Her bor de i enkle jord- og trehytter, og de har strenge regler for hvem som kan sove under samme tak. Dette er slett ikke lett for familien å svelge.

Familien Alsos oppdager fort at mye er annerledes hos Mentawai-stammen i regnskogene på den indonesiske øya Siberut. Gry må sove sammen med kvinnene i stammen, adskilt fra resten av familien sin. Reglene her er nemlig slik at ikke engang mann og kone får sove ved siden av hverandre.

De har tatt med seg en gave til stammefolket - tørrfisk fra Lofoten! Men familien får uventede reaksjoner på denne gaven.

Familen Prøis i diskusjon med stammen
Foto: STRIX / NRK

Familien Prøis blir tatt godt imot av de nakne Waoraniene, som lever dypt inne i Amazonasjungelen i Ecuador. Her må familien fra Norge sove sammen i hengekøyer, og det byr på utfordringer. Når Christin og Aurora lærer hvordan stammen tilbereder sitt daglige måltid, får de en ubehagelig overraskelse.

Nett TV: Se førpremiere fra fredag kl 10:00!

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen