NRK Meny
Normal

Den store reisen - episode 2

Familiene har akkurat kommet fram til stammene de skal bo sammen med. Nå starter hverdagen

Alsos-gutta jobber
Foto: STRIX / NRK

Familien Berg med høvdingen
Foto: STRIX / NRK

Familien Berg fra Stjørdal har kommet fram til nomadefolket Himbaene som lever helt nord i Namibia. Her bor de i enkle jord- og trehytter, og de har strenge regler for hvem som kan sove under samme tak. Dette er slett ikke lett for familien å svelge.

Familien Alsos oppdager fort at mye er annerledes hos Mentawai-stammen i regnskogene på den indonesiske øya Siberut. Gry må sove sammen med kvinnene i stammen, adskilt fra resten av familien sin. Reglene her er nemlig slik at ikke engang mann og kone får sove ved siden av hverandre.

De har tatt med seg en gave til stammefolket - tørrfisk fra Lofoten! Men familien får uventede reaksjoner på denne gaven.

Familen Prøis i diskusjon med stammen
Foto: STRIX / NRK

Familien Prøis blir tatt godt imot av de nakne Waoraniene, som lever dypt inne i Amazonasjungelen i Ecuador. Her må familien fra Norge sove sammen i hengekøyer, og det byr på utfordringer. Når Christin og Aurora lærer hvordan stammen tilbereder sitt daglige måltid, får de en ubehagelig overraskelse.

Nett TV: Se førpremiere fra fredag kl 10:00!

Kulturstrøm

 • Detektivbyrået runder en million

  Med den ferske boken «Jakten på slottets hemmelighet» har «Detektivbyrå nr. 2"-bøkene til Jørn Lier Horst nådd et opplag på én million bøker, melder Gyldendal. Det er så langt blitt 17 bøker om smartingene Tiril og Oliver og den snarrådige hunden Åtto som bor og løser mysterier i kystbyen Elvestad. Forfatteren, kjent for mange for sine krimbøker – som retter seg mot en helt annen målgruppe, lanserte barnebokserien i 2013 (NTB).

  Jørn Lier Horst
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
 • Personleg musikkvideo frå Aguilera

  Christina Aguilera slapp musikkvideoen til låta «Fall in love» saman med Demi Lovato i går. Videoen viser Aguilera og Lovato som små barn før dei blir tatt til fange av maskerte menn. I førre veke publiserte Christina denne tweeten som viser bilde av artistane som barnestjerner for Disney.

 • Da Bokprogrammet møtte Philip Roth

  Nylig avdøde Philip Roths historiske roman «Konspirasjonen mot Amerika» baserer seg på et falskt premiss. I boken byttes nemlig den amerikanske presidenten i 1940 ut med en nazisympatisør. Hva gjorde at forfatteren ville omskrive amerikansk historie? Dette svarer han på i intervjuet Hans Olav Brenner fikk med den mediesky nobelpriskandidaten i 2007.