Den norskregisserte filmen «Pirates of the Caribbean» topper besøkslistene i USA

Den norskregisserte filmen «Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge» gikk rett inn på førsteplassen på besøkslistene i USA etter filmens åpningshelg.

Pirates of the Caribbean topper lista over billettsalg i USA etter filmens åpningshelg i landet, til tross for at flere amerikanske medier har slaktet den.

Foto: Peter Mountain / AP

Den norske duoen Espen Sandberg og Joachim Rønning har regien på den femte i rekken av Pirates of the Caribbean-filmer.

Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning

Joachim Rønning og Espen Sandberg var sammen om å regissere «Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge», nå jobber de på hver sine prosjekter og det ryktes om brudd mellom barndomskameratene.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Selv om billettsalget viser at filmen ligger på topp er det ikke så høyt som man kunne forvente, melder nyhetsbyrået Reuters.

Disney's «Pirates of the Caribbean» – franchise har vært en av de mest innbringende for selskapet, og denne filmen hadde et budsjett på 230 millioner dollar. Tallene fra åpningshelgen viser at en har spilt inn 62,2 millioner dollar på tre dager.

Dette er den dårligste åpningshelgen til en Pirates-film, bortsett fra den første som spilte inn 46 million dollar den første helgen.

Filmen fikk hard medfart av filmkritikere i USA før åpningshelgen, anmelderen til The New York Times mente at den knapt kunne kalles for en film.

LES OGSÅ: Får slakt i amerikansk storavis

I «Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge» møter vi igjen Johnny Depp som Jack Sparrow. Han må stadig vekk kjempe for livet med dødelige spøkelsesseilere i hælene, ledet av Javier Bardem's Captain Salazar. Det er også korte gjensyn med Orlando Bloom og Keira Knightley, som ikke var å se i den fjerde filmen.

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Johnny Depps Jack Sparrow er å se i kjent stil i den femte filmen av «Pirates of the Caribbean».

Foto: The Walt Disney Company Nordic

Hackere krevde løsepenger

Før Pirates-filmen hadde premiere var det ikke bare hard medfart av kritikerne som skapte overskrifter. Ifølge Deadline.com krevde hackere en gigantisk løsepengesum i form av den digitale valutaen bitcoin, hvis ikke ville de lekke filmen på nettet før den offisielle premieredatoen i slutten av mai.

Disney-sjef, Bob Iger, sa nylig at hackerkravet om løsepenger for ikke å legge ut en av studioets nye filmer på nett, var en bløff, melder NTB.

– Etter det vi kjenner til, ble vi ikke hacket, sier Iger til Yahoo Finance.

Da trusselen dukket opp sier konsernet bestemte seg for å ta den på alvor, men uten å reagere slik den som truet ønsket. I stedet nektet Disney å betale, og samarbeidet med føderale myndigheter.

Kulturstrøm

  • Stanser utbygging ved Utøya

    Ringerike tingrett har bestemt at byggingen av minnestedet ved Utøykaia i Hole må stanses inntil videre slik flere av naboene krever. Staten og AUF må også betale saksøkernes omkostninger med over én million kroner, skriver tingretten i kjennelsen.

  • – Aldri sunget så høyt

    Odd Nordstoga spiller live ny musikk fra albumet «Fatig ferdamann» i Kulturstripa.

    Odd Nordstoga i Kulturstripa