Stadig flere spisesteder, institusjoner, kantiner og skoler landet over lager fårikålfest på rettens egen dag. Og selv om fårikål tradisjonelt sett har vært servert på landet, har byene nå for alvor meldt seg på.
Viktig tradisjon
- Jeg syns det er viktig at de unge i dag lærer seg å lage noen av de tradisjonsrike rettene som for eksempel fårikål. Det er ikke alle som har lagd eller smakt det før, forteller heimkunnskapslærer på Marienlyst skole, Anne Veseth mens hun legger lammekjøtt og kål lagvis sammen med klassen sin.
I dag har de fått muligheten til å lage en rett de ikke har laget før. Av retter går det mest i taco, pizza, wok og gryteretter.
Aldri smakt det før
- Jeg har aldri smakt fårikål, men jeg håper det er godt, sier Ingunn Tomasdottir.
Elevene ved skolen elsker å lage mat, men det er ikke hver dag de får muligheten til å lage en rett med så lang tradisjon.
Kebab er den store vinneren, men fårikålet ble godkjent!
Smake på maten
Etter at lammet og kålen har fått lov til å koke i over en time er dagens høydepunkt kommet, nemlig å smake den "nye" retten.
- Det var bedre enn jeg trodde, kjøttet var veldig godt! De andre eleven er enige.
Men fårikål er ikke favorittretten av den grunn.
- Nei det er helt klart kebab. Det er så godt, smiler de nyopptatte medlemmene av fårikålens venner.