Hopp til innhold

Demoscene på Quart

Quartfestivalen får egen demoscene.

Det norske bandet Torch var først ute med å spille konsert på årets Quart-festival
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Nett-tv: Quart 2006

Quart står på for ikke å sakke akterut for den nye rivalen Hove - og tilbyr nå en egen demoscene for band i 2007.

Småskeiv demodebut

- Alle store stjerner har en småskeiv demodebut å se tilbake på. Morgendagens store navn gir nemlig ut demo i dag, og vi synes det er fett å oppleve akkurat dem på scenen før de tar av, skriver Quart i en pressemelding.

Demoscenen vil bli gratis, den skal slippe til tre usignerte band hver dag under festivalen.

- Om scenen blir på campen, på øya, på torget i Kristiansand eller et helt annet sted er vi ikke sikre på ennå. Det som er klart er at demoscenen blir gratis, har tre usigna band hver dag under festivalen, og kjøres før hovedprogrammet på øya, heter det i pressemeldingen.

Send mp3

Band som vil oppdages, og som ikke har kontrakt med et plateselskap, kan sende 1-2 låter i mp3-format på e-post til festivalen innen 10. mars.

De som slipper gjennom nåløyet, vil for øvrig få navnet sitt på festivalplakaten for Quart i 2007.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)