Deler bilde frå ny Tarantino-film

Skodespelaren Leonardo Dicaprio delte det første bildet frå filmen «Once upon a time in Hollywood» som etter planen skal ha premiere i august 2019. Filmen, som er regissert av Quentin Tarantino, handlar om kultleiaren Charles Manson, og massedrapa han og følgjarane stod bak i 1969.

View this post on Instagram

First look. #OnceUponATimeInHollywood

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Kulturstrøm

 • Ny kunnskap om gammel urtekunst

  Et nyoppstartet forskningsprosjekt skal gi ny kunnskap om plantebruk i Norden fra vikingtiden til i dag, skriver Forskning.no. Målet er å kartlegge utbredelsen og utviklingen av plantebruk i Norden gjennom tidene. Prosjektet er et samarbeid mellom Naturhistorisk museum i samarbeid med Kulturhistorisk museum.

  Flora Norvegica
 • Klassisk musikkpodkast for barn

  David Williams har laget en ny podkastserie om klassisk musikk for barn på Classic FM. «Marvellous Musical Podcast» ligger nå ute med 10 episoder. Her er det snakk om musikk fra filmer som «Star Wars» og «Harry Potter», men også Brahms, Chopin og Beethoven med tema snodige instrumenter. Skuespilleren og TV-profilen er best kjent i Norge som barnebokforfatter, blant annet med «Den rikeste gutten i verden» og «Gangsterbestemor».

  Harry Potter
  Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Norge