Hopp til innhold

Del dine 17. mai-bilder med hele Norge

Det er tid for is, folketog, pølser og sekkeløp! Vis frem din feiring på #NRK17mai eller last opp bilder her.

Samling av russekort

Merk bildene dine #NRK17mai på Instagram, eller last dem opp her, så viser vi dem kanskje frem!

Foto: @malinheleneolsen/Instagram
Vi har fått inn bilder av frokoster, festkledte ungdommer, russ, pyntede hunder, unger med is, norske flagg og alt som hører nasjonaldagen til. Se hvordan det norske folk feiret 17. mai 2019.

Nasjonaldagen er full av opplevelser, og enten du tilbringer den hjemme på verandaen din, i fjellet, i byen eller andre steder har vi lyst til å se det.

Merk bildene dine #NRK17mai på Instagram for å dele dem med oss eller last opp dine bilder her. Vi kommer til å vise frem noen av bildene som kommer inn både på TV, nett og i sosiale medier.

17. mai på NRK

Det er den rutinerte Nadia Hasnaoui som leder tv-sendingen fra Slottsplassen i Oslo. I løpet av dagen møter vi også reporter Christian Strand, kommentator Ida Kjøstelse og kokk Jonathan Romano på NRK 1 og NRK TV.

– Vi får blant annet besøk av Miljøagenten Penelope Lea og ZombiLars-gjengen kommer til oss for å snakke om hva de vet om nasjonaldagen. Dessuten kommer russepresidenten fra både 1975 og 2019 for å snakke om russefeiring før og nå, forteller Hasnaoui.

Gratulerer med dagen! 17 mai 2019

Fra klokken 07:50 kan du se feiringen på NRK 1 og i NRK TV.

Foto: Ole Kaland / NRK

Nasjonaldagens radiosendinger ledes av Kaja Figenschou og Mari Garås Monsson, mens Tuva Fossum Fellmann er utegående radioreporter i hovedstaden.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober