Del dine 17. mai-bilder med hele Norge

Det er tid for is, folketog, pølser og sekkeløp! Vis frem din feiring på #NRK17mai eller last opp bilder her.

Samling av russekort

Merk bildene dine #NRK17mai på Instagram, eller last dem opp her, så viser vi dem kanskje frem!

Foto: @malinheleneolsen/Instagram
Vi har fått inn bilder av frokoster, festkledte ungdommer, russ, pyntede hunder, unger med is, norske flagg og alt som hører nasjonaldagen til. Se hvordan det norske folk feiret 17. mai 2019.

Nasjonaldagen er full av opplevelser, og enten du tilbringer den hjemme på verandaen din, i fjellet, i byen eller andre steder har vi lyst til å se det.

Merk bildene dine #NRK17mai på Instagram for å dele dem med oss eller last opp dine bilder her. Vi kommer til å vise frem noen av bildene som kommer inn både på TV, nett og i sosiale medier.

17. mai på NRK

Det er den rutinerte Nadia Hasnaoui som leder tv-sendingen fra Slottsplassen i Oslo. I løpet av dagen møter vi også reporter Christian Strand, kommentator Ida Kjøstelse og kokk Jonathan Romano på NRK 1 og NRK TV.

– Vi får blant annet besøk av Miljøagenten Penelope Lea og ZombiLars-gjengen kommer til oss for å snakke om hva de vet om nasjonaldagen. Dessuten kommer russepresidenten fra både 1975 og 2019 for å snakke om russefeiring før og nå, forteller Hasnaoui.

Gratulerer med dagen! 17 mai 2019

Fra klokken 07:50 kan du se feiringen på NRK 1 og i NRK TV.

Foto: Ole Kaland / NRK

Nasjonaldagens radiosendinger ledes av Kaja Figenschou og Mari Garås Monsson, mens Tuva Fossum Fellmann er utegående radioreporter i hovedstaden.

Kulturstrøm

 • Chris Cuomo sparket fra CNN

  CNN-profilen Chris Cuomo har fått sparken fra CNN etter at det ble avslørt at han hadde hjulpet broren sin, den tidligere New York-guvernøren Andrew Cuomo, bekrefter CNN. Andrew Cuomo er anklaget for seksuell trakassering, og broren Chris skal ha bistått ham blant annet med råd om hvordan saken skulle håndteres overfor mediene.

  Chris Cuomo ble suspendert tidligere denne uka etter at nye detaljer om hvordan han hjalp broren kom fram. CNN har fått et advokatfirma til å gjennomgå detaljene i saken, og konklusjonen er at programlederen avskjediges på dagen.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP
 • Pris til Hamar-fotograf

  Hamar-fotograf Arnfinn Johnsen er kåret til «Årets fotograf» i Oslo Fotograflaugs laugskonkurranse. Han har vunnet prisen innen klassen for klassiske portretter, og premien er et kamera i helstøpt bronse, melder Hamar Arbeiderblad. Flere av hans fotografier av idrettsstjerner er utstilt i Vikingskipet i Hamar og Norges Olympiske Museum i Lillehammer.

  Senja- og Hamar-fotografen Arnfinn Johnsen
  Foto: Arild Moe / NRK