Del dine 17. mai-bilder med hele Norge

Det er tid for is, folketog, pølser og sekkeløp! Vis frem din feiring på #NRK17mai eller last opp bilder her.

Samling av russekort

Merk bildene dine #NRK17mai på Instagram, eller last dem opp her, så viser vi dem kanskje frem!

Foto: @malinheleneolsen/Instagram
Vi har fått inn bilder av frokoster, festkledte ungdommer, russ, pyntede hunder, unger med is, norske flagg og alt som hører nasjonaldagen til. Se hvordan det norske folk feiret 17. mai 2019.

Nasjonaldagen er full av opplevelser, og enten du tilbringer den hjemme på verandaen din, i fjellet, i byen eller andre steder har vi lyst til å se det.

Merk bildene dine #NRK17mai på Instagram for å dele dem med oss eller last opp dine bilder her. Vi kommer til å vise frem noen av bildene som kommer inn både på TV, nett og i sosiale medier.

17. mai på NRK

Det er den rutinerte Nadia Hasnaoui som leder tv-sendingen fra Slottsplassen i Oslo. I løpet av dagen møter vi også reporter Christian Strand, kommentator Ida Kjøstelse og kokk Jonathan Romano på NRK 1 og NRK TV.

– Vi får blant annet besøk av Miljøagenten Penelope Lea og ZombiLars-gjengen kommer til oss for å snakke om hva de vet om nasjonaldagen. Dessuten kommer russepresidenten fra både 1975 og 2019 for å snakke om russefeiring før og nå, forteller Hasnaoui.

Gratulerer med dagen! 17 mai 2019

Fra klokken 07:50 kan du se feiringen på NRK 1 og i NRK TV.

Foto: Ole Kaland / NRK

Nasjonaldagens radiosendinger ledes av Kaja Figenschou og Mari Garås Monsson, mens Tuva Fossum Fellmann er utegående radioreporter i hovedstaden.

Kulturstrøm

 • Skal samarbeide med Nasjonalmuseet

  Kathrine og Cecilie Fredriksen, døtrene til skipsreder John Fredriksen, har inngått et samarbeid med Nasjonalmuseet verdt flere hundre millioner kroner. De skal blant annet etablere en stor samling moderne kunst, skriver Aftenposten.

 • – Ungt teater uten skjermdistanse

  – Det står bra til med teater for ungdom i Norge, mener NRKs teaterkritiker. Hun har tatt for seg to forestillinger om tabu, selvbilde og kvinnelig seksualitet som tar ungt publikum på alvor. Den ene i et nøkternt scenebilde med kun en avkledd skuespiller på scenen, «Dritt/La Merda» (bildet). Den andre i en overdådig scenografi der det ikke blir spart på noe som kunne ha referanser til romantikk, intimitet og sex, «Bare en våt munn». – Det er eksplisitt og avkledd, forestillinger som går rett inn i tematikk mange unge har en skjermdistanse til, sier Karen Frøsland Nystøyl. Hør anmeldelsene fra Heddadagene i Studio 2.

  Helga Guren i Dritt / La Merda
  Foto: Heddadagene/Rogaland Teater
 • Telenor må betale gigantgebyr

  Konkurranseklagenemnda har gitt Konkurransetilsynet fullt medhold i at Telenor har misbrukt sin dominerende stilling i det norske mobilmarkedet og opprettholder gebyret på 788 millioner kroner, som er det høyeste gebyret ilagt et foretak i Norge.