Fredagspizza a la Kokke-Lise
Til 6 - 7 personer trenger du:
Pizzadeig:
1 kg mel
1 pk. tørrgjær
5 dl vann
1 dl olivenolje
1 ss salt
Mel til utbaking
Slik går du frem:
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og olje. Elt deigen godt til den er smidig og myk. La deigen heve et lunt sted til den er dobbelt så stor.
Del deigen i seks eller syv like store emner og rull dem til boller. (Du kan selvfølgelig også lage en stor pizza hvis du heller vil det) Kjevle bollene ut til tynne pizzabunner. Legger du bunnene rett over på bakepapir kan du stable de oppå hverandre.
Pizzabunnene kan fint fryses til senere bruk. Da er det lurt å steke dem først 3-5 minutter ved 250 grader, eller 1 minutt i pizzaovn.
Tomatsaus:
1 boks hermetiske plommetomater
2 hvitløkfedd, finhakket
1/2 dl olivenolje
2 ts tørket oregano
En håndfull frisk basilikum
1 ts knuste fenikkelfrø (kan sløyfes)
1 ts sukker
Salt og godt med kvernet hvit og sort pepper
Slik går du frem:
Kjør alt raskt sammen i en hurtigmikser. Smak til med kvernet pepper og litt mer salt om nødvendig. Bruk det du liker best på pizzaen og ikke bruk for mye tomatsaus.
Stek pizzaene ved 250 grader til de er sprø og gyllne.
En pizzastein eller pizzaovn gir en sprøere bunn og halverer steketid.
Kokke-Lises favoritter:
- Tomatsaus, mozarella, parmesan, rødkittost og blåmuggost.
- Tomatsaus, ost, marinerte artisjokkhjerter, champignon, røkt skinke og oliven.
- Tomatsaus, ost, chorizo eller pepperonipølse og rucculasalat. Vend salaten med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Legg salaten på den ferdige pizzaen.
- Rødløk, fersk mozarella, spekeskinke og basilikum.
Pizza uten tomatsaus:
Skjær en rødløk i tynne skiver, dekk bunnen med løkskivene. Del en fersk mozarella i skiver og fordel dem over løken. Drypp over litt olivenolje og stek pizzaen. Legg spekeskinke og basilikumblader på den ferdigstekte pizzaen.
Eller hva med å smøre en nystekt pizzabunn med guacamole og legge på tynne skiver røkelaks?