Hopp til innhold

Deep Purple til Spektrum

Nå er det klart at veteranene i Deep Purple skal besøke Norge to ganger i 2009.

Ikke bare skal de opptre under Midnattsrocken i Lakselv 11. juli: Nå er det også klart at de gjør en konsert i Oslo Spektrum 22. november, der billettsalget starter allerede fredag morgen.

Forrykende liveband

– Dette er kjempegøy. De er et forrykende liveband fremdeles, sier Peer Osmundsvaag hos konsertarrangør Atomic Agency.

Dermed kan også Deep Purple muligens erklæres som norgesvenner, siden de gjestet landet også i fjor og gjorde filmopptak under opptredenen på Steinkjerfestivalen i august.

Sist dinosaurene spilte i Spektrum, var i 2003.

Åttende versjon

Den versjonen av bandet som i dag turnerer verden over, er den åttende utgaven siden starten i 1968 – med Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Don Airey og Ian Paice.

Bare trommeslager Paice kan kalle seg originalmedlem i bandet, siden han har hengt med i svingene hele tiden uten avbrudd, mens vokalist Gillan er i sitt tredje – og riktig så varige – løp.

Det er besetning nummer to, fra årene 1969 til 1973, som ifølge Wikipedia sørget for Deep Purples legendestatus som en av tungrockens store. Det var i denne perioden at «Smoke On The Water» kom til.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP