Deep Purple filmer på Steinkjer

Deep Purple tar med seg et eget filmteam til konserten under Steinkjerfestivalen.

Deep Purple

Deep Purple vil ta opp sin konsert på Steinkjerfestivalen på film.

Foto: HIDAJET DELIC / AP

Deep Purple vil filme sin konsert på Steinkjerfestivalen fredag 15. august. Opptaket skal brukes til en mulig konsert-DVD i etterkant av turneen.

- Kjempemoro

– Dette er selvsagt kjempemoro, sier festivalsjef Svein Bjørge, som ikke legger noe skjul på at han synes det er stas at det han klassifiserer som «et av rockehistoriens aller største band» velger å gjøre konsertopptak på festivalen.

Bjørge tror bakgrunnen for filmingen er at Deep Purple vil forevige en kritikerrost turne.

- Forventer stor stemning

– Det er jo veldig flatterende at Steinkjerfestivalen skal tas opp. De forventer vel stor stemning fra et tent trønderpublikum, og dette kan jo bety at publikum på Guldbergaunet stadion får sett deler av konserten de var på, og kanskje seg selv, på DVD.

I tillegg til Deep Purple spiller band som Raga Rockers, The National Bank, Madcon, Stage Dolls, Animal Alpha, Surferosa og Ida Maria på Steinkjerfestivalen.

Kulturstrøm

 • Nationaltheatret skal pusses opp

  Statsbygg søker nå etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen av Nationaltheatret. Fasader, tak, og resten av bygningen skal rehabiliteres. Det er planlagt at det skal bygges 2500 kvm. under bakken ved teatrets hovedinngang som skal blant annet romme produksjonstekniske funksjoner.

  Nationaltheatret
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Lagerfeld blir kremert uten seremoni

  Den franske moteskaperen Karl Lagerfeld, som døde tirsdag, vil bli kremert uten seremoni. Lagerfeld, som ble 85 år gammel, tok vare på halvparten av asken etter sin avdøde elsker, for at deres aske skulle spres sammen. (NTB)

  France Obit Lagerfeld
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Filmkunst av høy klasse

  Lidenskap, begjær og sjalusi vaker under en mistenkelig stille overflate i den sørkoreanske filmen «Burning», regissert av Lee-chang Dong, mener Filmpolitiets anmelder Birger Vestmo, og gir Terningkast 5. Historien er løst basert på Haruki Murakamis novelle» Brenne låver». Anmeldelsen av «Burning».

  Burning
  Foto: Arthaus