Hopp til innhold

De overtar for «Radioresepsjonen»

Steinar Sagen bytter ut Tore og Bjarte med Siri Kristiansen i programmet «Befolkningen». – Hun er det nærmeste man kommer en kombo av dem i en kvinnekropp, sier han.

Steinar Sagen og Siri Kristiansen

NRK P13S NYE PARHESTER: Steinar Sagen og Siri Kristiansen skal lede et program sammen for første gang. – Jeg gleder meg veldig til endelig å jobbe med Siri. Vi har gått forbi hverandre i gangene på NRK i mange år, og jeg tror vi begge har visst at vi skulle lage noe sammen på et eller annet tidspunkt, sier Sagen.

Foto: Rune Lind / NRK

Tradisjonen tro tar «Radioresepsjonen» pause gjennom årets første halvdel, men én av resepsjonistene vil likevel være å høre på lufta.

Mandag 2. februar er det premiere på «Befolkningen» på NRK P13, med Steinar Sagen og Siri Kristiansen bak mikrofonen.

– Det blir mye «stussing»

– Vi kommer til å snakke om ting som folk i hverdagen ikke har tid til å snakke om, lover eldstebror Sagen.

Mens «Radioresepsjonen» fyller to timer, nøyer «Befolkningen» seg med halve sendetiden. Det blir en time stappfull av stussing, sier Steinar.

– Ved hjelp av søkeverktøy skal vi finne ut hva befolkningen er opptatt av for tiden. Vi skal reflektere over, og prøve å forstå, hvorfor folk bryr seg om nettopp disse tingene, sier han.

Brodder

BRUKES AV UNGE: Brodder er ikke lenger bare forbeholdt gamle damer. Hvorfor ikke? Slike ting skal Steinar Sagen og Siri Kristiansen drøfte på radio i vinter og vår.

Foto: Espen Bierud / NRK
Siri Kristiansen

RÅDGA NASJONEN: Siri Kristiansen har gitt råd blant annet om sex og samliv i «Lørdagsrådet» på radio og «Rådet» på fjernsyn.

Foto: NRK

– Har du et eksempel?

– Som hvorfor brodder tidligere kun har vært forbeholdt gamle damer, mens flere unge folk nå bruker dem. Hvordan kan dette skje? Det vil vi prøve å komme til bunns i, sier programlederen.

Jobber sammen for første gang

Makker Siri Kristiansen er blant annet kjent fra «Lørdagsrådet» og «P3Morgen» på P3, og for NRK3-programmet «Rådet», en jobb hun ble Gullruten-nominert for.

– Jeg og Steinar er ganske like på det meste. Jeg har kanskje litt mer baller, han er litt mer hyggelig. Det føles som å komme hjem, sier Kristiansen.

– Jeg gleder meg til å jobbe med en dame som liker radio like mye som meg, og som er det nærmeste man kommer en kombo av Tore (Sagen) og Bjarte (Tjøstheim) i en kvinnekropp, kvitterer Sagen.

Resepsjonistene returnerer i høst

Programmet har nye sendinger mandag til torsdag. Fredager sendes et sammendrag av det beste fra uka.

Kristiansen kjenner ikke noe særlig forventningspress, selv om hun overtar sendetida til en braksuksess.

– Steinar, Tore og Bjarte kommer jo tilbake, så om man er jaget av abstinenser, kan man trøste seg med at dette er en slags pausemusikk fra knarket ditt, sier Kristiansen.

– Radioresepsjonen kommer tilbake i august som vanlig, såfremt ikke en av resepsjonistene vinner toppgevinsten i Viking Lotto eller dør. Da legges programmet ned, sier Steinar Sagen.

Norsk underholdningsprogram der kjendiser gir råd til unge folk. Hvordan bli enige om en stil hjemme når man har helt forskjellig smak? Hvordan leve med en kjæreste som synger hele tiden og som synger surt? Hva gjør man med foreldre som kommer på overnattings uten invitasjon? Dette og mye mer vil kveldens rådgivere Jan Thomas, Steinar Sagen og Gunhild Dahlberg finne løsninger på. (3:8)

I «RÅDET» SAMMEN: I 2013 var Steinar Sagen gjest i Siri Kristiansens rådgivningsprogram. Se sendingen, der også Jan Thomas Mørch Husby og Gunhild Dahlberg deltar.

Christian Borch tar ledelsen i Lørdagsrådet og Siri Kristiansen kommer med kreative forslag til Urix. Hvordan går det når Borch må på bootcamp, hvor fornøyd blir han med tilbakemeldingene fra Trinny og Susannah, og kan egentlig Siri spille tennis?

BYTTELÅNTE LIV: Siri Kristiansen tok over Dagsrevyen-programleder Christian Borchs liv i serien «Byttelåne liv» på NRK.no.

Kulturstrøm

  • Samisk Netflix-film på topp ti i 71 land

    Loga sámegillii.

    Den samiske Netflix-filmen «Stjålet» er allerede etter få dager blitt tidenes samiske kommersielle filmsuksess.

    Filmen er på topp ti-lista over mest sette filmer i 71 land, blant annet i USA, Canada, Storbritannia, Norge og Sverige.

    Det opplyser regissør Elle Marja Eira på sin Facebook-side.

    Handlingen i thrillerfilmen er i et reindriftsmiljø i Nord-Sverige. Filmen ble sluppet internasjonalt på fredag.

    Filmen er laget etter Ann-Helén Laestadius sin kritikerroste roman «Stjålet».

    Spent gjeng på tur til førvisning av Netflix-filmen "Stjålet" i Kiruna, april 2024
    Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
  • «Ringenes Herre» blir 15 timar lang opera

    Fantasyklassikaren «Ringenes Herre» av J.R.R. Tolkien blir opera for første gong. Det melder Sveriges Radio.

    Det er den britiske komponisten Paul Corfield Godfrey som skriv musikken. Innspelinga av musikken har allereie starta av nasjonaloperaen i Wales, og skal sleppast i 2025.

    Operaen blir delt inn i fleire framsyningar, på til saman 15 timar og 30 kapittel.

  • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

    Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

    «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

    «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

    Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

    Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

    Cezinando på Kadetten 2022
    Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3