De beste musikalene på Broadway

Natt til mandag norsk tid ble Tony-prisene utdelt for 72.gang. Musikalen «The Band’s Visit» fikk pris for beste musikal, mens «Harry Potter and the Cursed Child» for beste skuespill. Les mer om vinnerne og prisutdelingen i New York Times Tony Awards er en amerikansk teaterpris som går til musikaler som blir satt opp på Broadway. Prisen ble første gang utdelt på den 3. Tony-utdelingen, i 1949.

Vinner av Tonypris for beste skuespill - Harry Potter and the cursed child
Foto: LUCAS JACKSON / Reuters/Scanpix

Kulturstrøm

 • Filmprodusent Vajna (74) død

  Den ungarske filmprodusenten Andrew G. Vajna (74) døde i sitt hjem i Budapest søndag etter en lang tid med sykdom. Vajna produserte i alt 59 filmer deriblant de tre første «Rambo»-filmene med Sylvester Stallone og «Evita» med Madonna, melder Reuters.

 • Svenskene endrer avstemningsapp

  Melodifestivalen, svenskenes Melodi Grand Prix, endrer systemet i sin avstemnings-app etter kritikk for at den førte til at mer barnevennlige låter fikk flest stemmer. Arrangørene er ikke enige i kritikken, men velger å endre reglene slik at stemmene i appen nå vektes opp mot hverandre ut fra alder, skriver SVT.

  Benjamin Ingross vinner under 2018-finalen i Melodifestivalen
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Skutt utenfor konsertsted i Oslo

  En mann ble skutt og såret under en konsert på Bryn i Oslo. I alt fem personer ble pågrepet av politiet. Ifølge VG var det den britiske rapperen Geko som holdt konsert da skytingen skjedde.