DDE støtter Frelsesarmeen

Flere artister trekker seg fra Frelsesarmeens grytekonserter på grunn av organisasjonens holdning til homofile, men DDE spiller som vanlig.

DDE slipper sitt 12. studioalbum i 2009.

DDE vil fortsette samarbeidet med Frelsesarmeen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Vi i DDE har støtta Frelsesarmeen i 15 år ved å spille på julegrytekonserter både i Oslo og i Trondheim, sier manager og keyboardist Bård Jørgen Iversen til NRK.

DDE diskuterte internt

Namsosbandet er uenige i Frelsesarmeens syn på homofili og diskuterte dette grundig før de ga sin støtte.

– Vi har sagt at vi ikke støtter den holdningen som diskriminerer homofile, men til tross for det synes vi de gjør så mye bra at vi velger å støtte dem, sier Iversen.

Flere artister trekker seg

– Jeg har besluttet å trekke meg fra konserten. Jeg kan ikke støtte en organisasjon som går så imot det jeg tror på, sier Idol-artisten Martine Rygvold til Adresseavisen.

Etter at TV 2 avslørte at Are Veraas ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen fordi han er homofil og har kjæreste, valgte Rosenborg å kutte sin støtte til organisasjonen.

Da trondheimsbandet Soup hørte dette, valgte de å trekke seg fra grytekonserten i Trondheim. Nå har også Idol-Martine og Klaus Sonstad, blant annet kjent fra radioduoen Are og Odin, trukket seg fra Frelsesarmeens grytekonserter.

– Jeg har like stor respekt for Frelsesarmeens arbeid for fattige og trengende som jeg har problemer med å forstå at de kan nekte å la et menneske leve et liv i kjærlighet med en samboer eller ektefelle, sier Sonstad til Adresseavisen.

Mener artistene bør støtte likevel

Jeg synes det er synd at de ikke kan se gjennom fingrene med at endel ting ikke er 100% som man ønsker. Det er jo endel ting med DDE som Frelsesarmeen ikke synes er helt innertier for deres holdninger, men samtidig er de utrolig glade for at vi stiller opp for dem, sier Iversen til NRK.

Les også: RBK: – Vi kan ikke tolerere diskriminering

RBK kutter støtten til Frelsesarmeen fordi klubben mener organisasjonen diskriminerer homofile.

Kulturstrøm

 • Anspent mellom Markle og kongehuset

  Konflikten mellom Meghan Markle og kongefamilien i Storbritannia tilspisser seg før intervjuet med Oprah Winfrey vises kommende søndag. I et nytt klipp som er sluppet av det amerikanske TV-selskapet CBS sier Meghan at hun ikke er redd for konsekvensene av å si sin mening.

 • Square kjøper seg opp i Tidal

  Mobilbetalingsselskapet Square sikrer seg aksjemajoritet i strømmetjenesten Tidal, melder nettstedet Cnet. Tidal ble lansert av norske Aspiro i 2014 og het Wimp før det ble kjøpt av artisten Jay-Z og skiftet navn til Tidal. Kjøperen Square er eid av Twitters toppsjef Jack Dorsey.

  Tidal logo
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Songstjerne saksøkt av broren

  Broren til Mariah Carey saksøkjer henne, etter skuldingar om at han var valdeleg. Skuldingane kjem fram i ein biografi om Carey, melder BBC. Tidlegare har også søstera til Mariah Carey saksøkt henne for ting som står skrive i boka.

  Mariah Carey
  Foto: AP