NRK Meny
Normal

DDE støtter Frelsesarmeen

Flere artister trekker seg fra Frelsesarmeens grytekonserter på grunn av organisasjonens holdning til homofile, men DDE spiller som vanlig.

DDE slipper sitt 12. studioalbum i 2009.

DDE vil fortsette samarbeidet med Frelsesarmeen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Vi i DDE har støtta Frelsesarmeen i 15 år ved å spille på julegrytekonserter både i Oslo og i Trondheim, sier manager og keyboardist Bård Jørgen Iversen til NRK.

DDE diskuterte internt

Namsosbandet er uenige i Frelsesarmeens syn på homofili og diskuterte dette grundig før de ga sin støtte.

– Vi har sagt at vi ikke støtter den holdningen som diskriminerer homofile, men til tross for det synes vi de gjør så mye bra at vi velger å støtte dem, sier Iversen.

Flere artister trekker seg

– Jeg har besluttet å trekke meg fra konserten. Jeg kan ikke støtte en organisasjon som går så imot det jeg tror på, sier Idol-artisten Martine Rygvold til Adresseavisen.

Etter at TV 2 avslørte at Are Veraas ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen fordi han er homofil og har kjæreste, valgte Rosenborg å kutte sin støtte til organisasjonen.

Da trondheimsbandet Soup hørte dette, valgte de å trekke seg fra grytekonserten i Trondheim. Nå har også Idol-Martine og Klaus Sonstad, blant annet kjent fra radioduoen Are og Odin, trukket seg fra Frelsesarmeens grytekonserter.

– Jeg har like stor respekt for Frelsesarmeens arbeid for fattige og trengende som jeg har problemer med å forstå at de kan nekte å la et menneske leve et liv i kjærlighet med en samboer eller ektefelle, sier Sonstad til Adresseavisen.

Mener artistene bør støtte likevel

Jeg synes det er synd at de ikke kan se gjennom fingrene med at endel ting ikke er 100% som man ønsker. Det er jo endel ting med DDE som Frelsesarmeen ikke synes er helt innertier for deres holdninger, men samtidig er de utrolig glade for at vi stiller opp for dem, sier Iversen til NRK.

Les også: RBK: – Vi kan ikke tolerere diskriminering

RBK kutter støtten til Frelsesarmeen fordi klubben mener organisasjonen diskriminerer homofile.