David Guetta og Kygo til Oslo neste sommer

Musikkfestivalen Findings har hanket inn to av de største navnene innen elektronisk musikk til å spille på Bislett stadion neste sommer. – Gleder meg utrolig mye, sier Kygo.

David Guetta

STORT NAVN: Den franske DJ-en David Guetta skal sammen med norske Kygo opptre på neste års Findings-festival på Bislett stadion i Oslo.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Norske Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, er blitt et stort navn innen elektronisk musikk det siste året.

Kygo

VENDER TILBAKE: Kyrre Gørvell-Dahll, eller Kygo, spilte på Findings da den ble arrangert for første gang i 2014. Nå vender han tilbake som en av de største artistene.

I september kom blant annet sangen hans «Firestone» inn på Billboard Hot 100. USAs offisielle salgsliste for låter. I sommer ble det også klart at Kygo skulle være strømmetjenesten Apple Musics ansikt utad.

Tirsdag ble det klart at han skal toppe plakaten sammen med David Guetta på neste års Findings-festivalen på Bislett stadion i Oslo. Den 48 år gamle franskmannen Guetta tjente ifølge Forbes nest mest av DJ-ene i verden i fjor med rundt 320 millioner kroner.

Det skriver festivalen på sin Facebook-konto. Dermed har musikkfestivalen fått tak i to av de mest populære artistene i sin sjanger til å opptre.

Findings-festivalen er en relativt ny musikkfestival og ble arrangert for andre gang i år.

– Superfornøyd

Findings, Trond Opsahl

FORNØYD: Trond Opsahl i Sky Agency er storfornøyd med å få David Guetta og Kygo til neste års Findings-festival.

Foto: Eileen Danielsen, NRK P3

Trond Opsahl i Sky Agency, som arrangerer Findings-festivalen, sier de er utrolig glade for at både Kygo og David Guetta er klare for neste års festival.

– Vi har jobbet med begge disse to i lang tid. David Guetta har tronet øverst på ønskelisten til vårt publikum siden starten av Findings. Kygo har toppet hitlistene både her hjemme og internasjonalt. At vi har fått begge disse to som headlinere til neste års festival er vi superfornøyde med, sier Opsahl.

Kygo opptrådte også på festivalen tilbake i 2014, og at han nå kommer tilbake som headliner, syns Opsahl er moro.

Responsen på sosiale medier har også vært rekordstor etter at de slapp de to artistene.

– Det har vært ekstremt bra respons. Spesielt på sosiale medier. Der var det mange som var veldig fornøyde, sier Opsahl.

Bislett station rommer rundt 16 000 mennesker og Opsahl håper at festivalen blir utsolgt på nytt slik den var i 2014. .

Gleder seg

Kygo gleder seg til å opptre på Findings-festivalen igjen.

– Mitt første gig i Oslo var på Findings for to år siden, og det er et gig jeg aldri kommer til å glemme. Responsen jeg fikk da jeg spilte blant annet «Younger»-remiksen min var helt enorm, og jeg husker jeg hadde gåsehud på hele kroppen da jeg gikk av scenen!, skriver Kygo i en uttalelse tilsendt Sky Agency.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å komme tilbake neste år med mange nye låter, og et mye større show!, sier han.

Bergenseren kommer også tilbake til Norge før den gang. Den 11. desember spiller han på Fredspriskonserten i Telenor Arena sammen med blant annet a-ha og Aurora Aksnes.

Kulturstrøm

 • Karnevalet i Rio starter fredag

  Flere millioner turister og fastboende er ventet til karnevalet i Brasil. Folkefesten varer seks dager til ende. Én av de store attraksjonene er konkurransen mellom byens sambaskoler i den berømte paraden.

  Sambadansere under fjorårets karneval i Rio.
  Foto: CARL DE SOUZA / AFP
 • Vil ikke hindre riving av Y-blokka

  Fylkesmannen vil ikke hindre riving av Y-blokka. Det er klart etter behandlingen av klagen mot Oslo kommune. Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup sier til NRK at de samtidig har mottatt varsel om det kommende søksmålet mot staten, og har ingen ytterligere kommentarer til saken.

  Y-blokka
  Foto: NRK / NRK
 • Joaquin Phoenix støtter norsk film

  Oscar-vinneren ble så rørt av den norske dokumentarfilmen «Gunda» at han gikk rett inn som medprodusent. Filmen følger en norsk grisemor og hennes grisunger på nært hold, og er regissert av Viktor Kossakovsky. «Gunda» vises søndag under Berlinalens nye konkurranseseksjonen Encounters, og er også med i dokumentarfilm-konkurransen.

  Dokumentarfilmen Gunda regissert av Viktor Kossakovsky
  Foto: Egil Håskjold Larsen/Sant&Usant / NTB