NRK Meny
Normal

David Guetta og Kygo til Oslo neste sommer

Musikkfestivalen Findings har hanket inn to av de største navnene innen elektronisk musikk til å spille på Bislett stadion neste sommer. – Gleder meg utrolig mye, sier Kygo.

David Guetta

STORT NAVN: Den franske DJ-en David Guetta skal sammen med norske Kygo opptre på neste års Findings-festival på Bislett stadion i Oslo.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Norske Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, er blitt et stort navn innen elektronisk musikk det siste året.

Kygo

VENDER TILBAKE: Kyrre Gørvell-Dahll, eller Kygo, spilte på Findings da den ble arrangert for første gang i 2014. Nå vender han tilbake som en av de største artistene.

I september kom blant annet sangen hans «Firestone» inn på Billboard Hot 100. USAs offisielle salgsliste for låter. I sommer ble det også klart at Kygo skulle være strømmetjenesten Apple Musics ansikt utad.

Tirsdag ble det klart at han skal toppe plakaten sammen med David Guetta på neste års Findings-festivalen på Bislett stadion i Oslo. Den 48 år gamle franskmannen Guetta tjente ifølge Forbes nest mest av DJ-ene i verden i fjor med rundt 320 millioner kroner.

Det skriver festivalen på sin Facebook-konto. Dermed har musikkfestivalen fått tak i to av de mest populære artistene i sin sjanger til å opptre.

Laster Instagram-innhold

Findings-festivalen er en relativt ny musikkfestival og ble arrangert for andre gang i år.

– Superfornøyd

Findings, Trond Opsahl

FORNØYD: Trond Opsahl i Sky Agency er storfornøyd med å få David Guetta og Kygo til neste års Findings-festival.

Foto: Eileen Danielsen, NRK P3

Trond Opsahl i Sky Agency, som arrangerer Findings-festivalen, sier de er utrolig glade for at både Kygo og David Guetta er klare for neste års festival.

– Vi har jobbet med begge disse to i lang tid. David Guetta har tronet øverst på ønskelisten til vårt publikum siden starten av Findings. Kygo har toppet hitlistene både her hjemme og internasjonalt. At vi har fått begge disse to som headlinere til neste års festival er vi superfornøyde med, sier Opsahl.

Kygo opptrådte også på festivalen tilbake i 2014, og at han nå kommer tilbake som headliner, syns Opsahl er moro.

Responsen på sosiale medier har også vært rekordstor etter at de slapp de to artistene.

– Det har vært ekstremt bra respons. Spesielt på sosiale medier. Der var det mange som var veldig fornøyde, sier Opsahl.

Bislett station rommer rundt 16 000 mennesker og Opsahl håper at festivalen blir utsolgt på nytt slik den var i 2014. .

Gleder seg

Kygo gleder seg til å opptre på Findings-festivalen igjen.

– Mitt første gig i Oslo var på Findings for to år siden, og det er et gig jeg aldri kommer til å glemme. Responsen jeg fikk da jeg spilte blant annet «Younger»-remiksen min var helt enorm, og jeg husker jeg hadde gåsehud på hele kroppen da jeg gikk av scenen!, skriver Kygo i en uttalelse tilsendt Sky Agency.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å komme tilbake neste år med mange nye låter, og et mye større show!, sier han.

Bergenseren kommer også tilbake til Norge før den gang. Den 11. desember spiller han på Fredspriskonserten i Telenor Arena sammen med blant annet a-ha og Aurora Aksnes.

Kulturstrøm

  • Ønsker folk skal huske bandet

    Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

    Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
    Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK