NRK Meny
Normal

David Bowie ga Coldplay kald skulder

I et nytt intervju forteller Coldplay om hvordan de forsøkte å få med David Bowie på et musikalsk samarbeid. Svaret fra rocklegenden var kort og kontant.

Annie Lennox og David Bowie

SAMARBEIDSVILLIG: Nylig avdøde David Bowie var ikke fremmed for å dele scene og studio med andre artister, men ett sted gikk tydeligvis grensa. Her med Annie Lennox under en hylleskonsert for Freddie Mercury i London i 1992.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Jeg følte meg veldig trist da David Bowie døde. Vi har alle elsket musikken hans så lenge vi har visst om musikk, sier Coldplay-gitarist Johnny Buckland i et intervju med musikknettstedet NME.

Ville ha vokalbidrag fra Bowie

– Han var en av referansepunktene for absolutt alt innen rock, tilføyer trommeslager Will Champion.

I intervjuet forteller Champion om hvordan vokalist Chris Martin på et tidspunkt kontaktet Bowie og spurte om rocklegenden ville bidra med vokal på en sang de hadde skrevet.

– Det var en sang med tre deler, og vi hadde en slags Bowie-aktig figur, og Chris ringte ham og sendte brev og spurte om han ville være så snill å synge på den.

Kontant avvist

Da svaret kom, var det kort og kontant, ifølge Champion.

– Han svarte: «Det er ikke en veldig god sang, er det vel?». Han var veldig nøye, han ville ikke putte navnet sitt på hva som helst. Jeg vil berømme ham for det, sier Champion.

Bowie var imidlertid ikke fremmed for musikalske samarbeid. I løpet av sin nær femti år lange karriere jobbet han sammen med artister som Mick Jagger, John Lennon og Brian Eno.

Coldplay ble imidlertid veid og funnet for lett, ifølge bandet selv.

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix