Hopp til innhold

60 åring på høyden

Mandag fylte rockeikonet David Bowie 60 år. Det gjorde han vel vitende om at han gjør det bedre enn noen sinne.

David Bowie
Foto: NILS MEILVANG / AP

David Bowie og modellkona Iman.
Foto: EVAN AGOSTINI / AFP

Nett-tv: David Bowie fyller 60 år

Bilder: David Bowie på Norwegian Wood

Bakgrunn: Biografi, David Bowie

Alt om David Bowie!

Med sin 40 år lange karriere er han en av de mest innflytelsesrike skikkelsene i den moderne rocken. Og til tross for at hans karriere har gått i bølgedaler hva gjelder popularitet, har ikke inntektene sluttet å vokse.

Mester i å gjenskape seg selv

Alle som har fulgt Bowies karriere tett, vet at han også har vært en mester i å gjenskape seg selv, med skikkelser som Ziggy Stardust, Aladdin Sane og the Thin White Duke.

Etter en periode med internetteksperimenter, lukrative turnéer og gode finansielle avtaler, har jubilantens inntekter økt til uante høyder.

David Bowie er i dag, i følge den britiske avisa Independent verdt omkring 120 millioner pund, eller drøyt 1,4 milliarder kroner.

Måtte avlyse

Over 300 av disse millionene fikk han gjennom sin intensive Reality Tour verden rundt, som også besøkte Norge og Norwegian Wood . Kort tid etterpå fikk han et illebefinnende og måtte avlyse flere konserter i Europa.

 Men nå vil han igjen se pengestrømmen fortsette å vokse. Aktivitetene vil igjen øke på plate- og konsertfronten etter at han har kommet seg til hektene igjen.

Ny plate i 2007

Blant annet skal han gjenutgi 17 album i 2007, og han kommer tilbake til scenen i mai. I tillegg er det snakk om et helt nytt album og turné mot slutten av året.

60 års-dagen skal feires i rolige omgivelser i leiligheten på Manhattan som han deler med sin modellhustru Iman og deres unge datter.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP