NRK Meny
Normal

Datteren lager film om Kurt Cobain

22 år gamle Frances Bean Cobain er med på å produsere en dokumentarfilm om sin avdøde far.

Kurt Cobain

ARKIVER: Livet til Kurt Cobain (1967–1994) blir brettet ut som helaftens dokumentarfilm neste år.

Foto: ROBERT SORBO / Ap/NTB Scanpix

Frances Bean Cobain

BIDRAR: Kurt Cobains datter Frances var to år gammel da faren tok sitt eget liv i 1994.

Foto: Jason Merritt / Afp

Med tittelen executive producer blir hun delaktig i den helaftens dokumentarfilmen «Kurt Cobain: Montage of Heck». Filmen omhandler livet til Nirvana-vokalisten, som tok sitt eget liv for 20 år siden.

Tilgang til arkivene

Dette blir den første dokumentarfilmen hvor Cobains etterlatte bidrar. Dette betyr at filmskaperne har fått tilgang til et unikt arkivmateriale av Cobains personlige eiendeler og tidlige uutgitte materiale.

Filmen er skrevet, regissert og produsert av Brett Morgen, og skal etter planen ha premiere på HBO neste år. Han er oscarnominert for sitt tidligere arbeide med dokumentarfilmer, og har blant annet laget «Crossfire Hurricane» om The Rolling Stones.

Velfylt hvelv

Morgen sier at arbeidet med filmen har pågått i åtte år.

– Jeg forventet at det var begrenset med ukjent materiale å avdekke, men da jeg kikket på arkivet til Kurt, fant jeg 200 timer med uutgitt musikk, store mengder kunst, utallige timer med hjemmelaget video, og over 4000 sider med Cobains egne notater. Til sammen blir det mulig å tegne et intimt portrett av en artist som sjelden ga noe av seg selv til media, sier Morgen om filmen han jobber med.

Store mengder gamle Nirvana-opptak blir også vist i filmen. Tidligere har Morgen sagt at han ønsker å bruke både gamle filmopptak og animasjonssekvenser for å fortelle historien om Cobain.

Kurt Cobain i Lydverket
Skavlan.