Nytt nettsted oppfordrer til utroskap

Single over hele verden har trykket nettdating til sitt bryst, men nå kommer Nordens første datingside for dem som allerede er i et forhold. – Utroskap er en relasjonsdødare, sier psykolog.

VictoriaMilan

Savner du lidenskap, spør VictoriaMilan, og oppfordrer gifte eller samboende til å ha en affære.

Foto: Faksimile

«Gjør livet levende, ha en affære», er slagordet til den nye datingsiden VictoriaMilan.

VictoriaMilan er den første profesjonelle datingsiden i Norden som ikke retter seg mot single, men derimot gifte eller samboende kvinner og menn.

Andreas Løes Narum

Psykolog Andreas Løes Narum sier utroskap ofte er døden for et forhold.

Foto: Julie Maske, Den Norske Turistforening

– Dette måtte jo komme. Dating for personer som er i et forhold er jo det raskest voksende segmentet innen nettdating. Det er i grunnen pussig at ingen har kommet med dette før, sier psykolog Andreas Løes Narum.

– Men dersom man ønsker å opprettholde en god relasjon, er dette som regel ingen god strategi, legger han til.

– Døden for forholdet

I USA finnes det et lignende nettsted, AshleyMadison. Ifølge nettstedet selv har de gjort det stort, og har over sju millioner registrerte profiler.

– Skal vi dømme etter de amerikanske tilstandene, så er jo dette et svært vellykket kommersielt produkt, sier Narum, som skriver på en doktoravhandling om temaet kjærlighet og individuelle forskjeller.

Han er derimot litt mer usikker på hvor vellykket dette blir for dem som prøver ut siden.

– Jeg har jo jobbet med parterapi, og forhold på si er det vi kaller en relasjonsdødare.

Frykter økt utroskap

– For hver enkelt kan utroskap bety brudd, smerte og vonde konsekvenser. Men for noen vil det nok fungere, mener Narum.

Nettsiden tilbyr, som andre lignende sider, full diskresjon. Narum frykter at dette vil få flere til å prøve seg på utroskap.

– Man må jo stille seg det spørsmålet. Vil flere være utro når det blir så systematisert, eller er det de samme som er utro uten den tjenesten?

– De velger selv

Sigurd Vedal, tidligere programdirektør i Radio Norge, er mannen bak datingsiden. Han har registrert det er et stort behov for en slik side, fordi en betydelig andel nettdatere i dag utgir seg for å være single, når de i realiteten er i et forhold.

– Det er viktig å fokusere på at folk bruker datingtjenestene på nettet som en sjekkearena, og 30 prosent av de single er opptatt, hevder Vedal.

Sigurd Vedal

Sigurd Vedal er mannen bak den nye nettsiden VictoriaMilan.

Foto: Jon-Annar Fordal

– Kjernen er at dette er folks egne valg. Vi ser at det er et marked for det, og lanserer en konfidensiell og seriøs arena for folk i forhold som vil kommunisere og flørte på likesinnede på nett. De de gjør videre er deres valg.

Er ikke det litt kynisk?

– Jeg forstår at folk reagerer, vi ønsker alle å være perfekte og ærlige, men vi registrerer samtidig at det er et behov for dette, sier Vedal, og hevder at de har hatt en jevn strøm til nettsiden.

Han tror ikke VictoriaMilan vil føre til økt utroskap blant nordmenn.

– Helt ærlig tror jeg ikke det. De som har tatt valget om ha et sidesprang vil finne sin måte å være det. Undersøkelser viser videre at majoriteten av sidesprang på byen skjer i alkoholpåvirket tilstand. Vi retter oss mot folk som allerede opererer på datingnettstedene.

Hva synes du om den nye datingsiden? Kommenter her!

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix