Hopp til innhold

Datingside basert på musikksmak

Ønsker du en kjæreste som lytter til den samme musikken som deg selv uten å lete livet av deg? Nå kan løsningen ha kommet på nettet.

En rekke par møtes gjennom nettdatingnettsider.

Dating finnes i mange former på nettet. Nå har det kommet en side som bare tar for seg musikksmak som faktor.

Foto: Juha Tuomi

Tastebuds.fm

Tastebuds tror musikksmak er viktigst for å treffe en framtidig kjæreste.

Foto: Tastebuds.fm
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det å møte folk i en romantisk setting er ikke alltid like lett. For det første så skjer det oftest i samhandling med alkohol, noe som kan føre til flere pinlige situasjoner.

Problemet med alkohol

Som mann eller kvinne har du helt sikkert stått ved baren og speidet etter den rette. Kanskje du til og med må kaste innpå en kjapp shot med alkohol for å få blodpumpa til å reagere.

Og etter utallelige mengder øl har du mannet deg opp til å treffe din «framtidige» kjæreste. Mange liker ikke denne jakten og søker heller til dating på internett.

Omfattende brukerprofiler

Antall brukere på datingsider på nettet er enormt. En slipper å gå ut for og treffe nye mennesker, men kan først bli kjent med de over nettet. Dessuten kan det være enklere å opptre som seg selv når det står en datamaskin mellom deg og den utkårede.

De fleste sidene har nå i dag svært omfattende profilregistreringer for at en lettere skal finne sin partner.

Tastebuds

Nå er det kommet en siden som gjør det enkelt. Musikksmak. Hva du hører på er viktig for hvem du vil ha, hevdes det. Og den nye datingsiden Tastebuds.fm tar kun for seg musikksmaken din.

- De fleste nettdatingsider er som regel så kjedelige. Det er som oftest vanskelig å starte samtaler på slike sider. Men på Tastebuds blir det noe annet, sier Alex Parish, en av grunnleggerne bak nettstedet, til NME.

Indie-rock

Siden nettstedet ble lansert har de foreløpig ikke noen statistikk over om folk har vært på date etter å ha møttes på nettstedet.

Det de imidlertid kan forteller er hvilken type musikk som er mest populær blant brukerne. Sjangeren indie-rock brukes hyppigst, og da spesielt band som Radiohead, The Smiths, Arcade Fire og Animal Collective.

Tror siden kan fungere

Bente Træen

Bente Træen ser ikke bort ifra at en slik side kan fungere for musikkinteresserte.

Foto: Universitetet i Tromsø

Bente Træen, dr.philos. og seksualforsker, er professor i helsepsykologi ved Psykologisk Institutt ved Universitet i Tromsø. Hun tror et slikt nettsted kan fungere for folk som setter musikk høyt.

- Det blir bare et kriterium, men sikkert et viktig ett for de som liker musikk. Det finnes altså ingen fasit, men er en singel og glad i musikk, skader det ikke å prøve. Da er i alle fall en faktor på plass for at et forhold skal lykkes.

Er det en hører på så viktig når en skal velge seg kjæreste?

- En må nok se litt videre på det. Det handler nok like mye om livsstil og verdier. Musikk kan fungere som et uttrykk for flere ting, sier hun og tror en slik siden kan ha noe for seg.

- Om musikk er viktig, så tror jeg denne siden kan fungere. Den har nok ingen garati for et godt samliv, men for en romanse eller et kort seksuelt forhold, kan det nok fungere som en generator.

Finnes en sammenheng

I en tidligere sak om at musikksmak er medfødt, sier hjerneforsker og jazzmusiker Peter Vuust, som både er førsteamanuensis ved Center for Funktionel Integrativ Neurovidenskab ved Aarhus universitet og professor ved Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark at det ikke finnes noen hjerneskanningsforsøk som kan plassere musikksmak til et konkret sted i hjernen.

- Men det ser ut til å være en viss sammenheng mellom personlighet og musikksmak, sier han til NRK, men påpeker at mye også handler om hva en blir presentert og eksponert for.


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.