Hopp til innhold

Datarocks andre i juni

Datarocks andre album er klart i juni, og har fått tittelen «Red».

Datarock på Spellemannprisen 2008.

Datarock, her live under Spellemannprisen 2008, er snart klare med nytt album.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Se også, Lydverket spanderer: Datarock

Der har Fredrik Saroea og Ketil Mosnes samarbeidet med Gerald Casale fra Devo, og platen er spilt inn i Bergen og Wendyhouse-studioet i London, melder bandets PR-firma.

Nye inspriasjonskilder?

MySpace-siden sin fleiper Datarock med at de hadde å bytte inspirasjonskilder, fra Talking Heads, Devo og Happy Mondays til Fela Kuti, Afrika Bambaataa & Kraftwerk, men at planen gikk rett i vasken – så de fortsatte å hylle «den hellige treenighet», som det står å lese.

Det er gått fire år siden Datarock slapp sin selvtitulerte debutplate. Den kom i 2005 på det som Fredrik Saroea sier han «sløser bort penger på», nemlig Datarocks eget plateselskap Young Aspiring Professionals Records.

YAP Records

Det nye albumet kommer også på YAP Records, som ifølge Bergens Tidende dessuten vil gi ut det nye albumet til Karin Park, som Saroea har produsert. O

gså en singelserie med lokale artister, der Datarocks ene halvdel er medprodusent, vil komme på YAP.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.